Gostovao u Zagrebu / Domagoj Duvnjak za RTL uoči okupljanja reprezentacije: 'Izbornik snosi odgovornost kao i igrači'

Izbornik Hrvoje Horvat bio je na tankom ledu nakon Europskog prvenstva. Hrvatska je završila tek na osmom mjestu, a pod Horvatom nismo izborili ni Olimpijske igre.

4.3.2022.
20:00
VOYO logo

Rukometaši Kiela svladali su PPD Zagreb nakon teške i napete utakmice s rezultatom od 28-27. Upravo je kapetan hrvatske reprezentacije, Domagoj Duvnjak, bio najbolji igrač njemačkog kluba.

Duvnjak je završio susret s pet pogotka, a Kiel je u posljednjoj sekundi osigurao pobjedu s golom Haralda Reinkinda. RTL-ova novinarka Ines Goda Forjan intervjuirala je Duvnjaka nakon teške utakmice i uoči okupljanja reprezentacije 14. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako teška utakmica, ali znali smo i prije utakmice da će biti takva jer Zagreb igra još u Allborgu, ali ovo im je zadnja utakmica pred domaćim navijačima. Nama je bila prevažna utakmica jer s ovom pobjedom smo sada sigurno drugi i preskačemo osminu finala što je u našem gustom rasporedu stvarno zlata vrijedno," komentirao je Duvnjak.

Jedva se čeka vratiti u reprezentaciju nakon što je propustio Euro

Hrvatska rukometna reprezentacija morala je odigrati Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj bez našeg najboljeg igrača. Duvnjaka je s terena najprije udaljio koronavirus, a zbog bolova u leđima nije se vraćao u repku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nezaboravna scena /

Heiner Brand, veliki rival Lina Červara i čovjek koji je 'jurnjavom' za slovenskim sucima u Hrvatskoj nasmijao svijet

Image
Nezaboravna scena /

Heiner Brand, veliki rival Lina Červara i čovjek koji je 'jurnjavom' za slovenskim sucima u Hrvatskoj nasmijao svijet

Našu reprezentaciju čekaju u travnju kvalifikacije za nadolazeće Svjetsko prvenstvo 2023., a prvo okupljanje izabranika Hrvoja Horvata biti će već ovaj mjesec.

"Jedva čekam okupljanje. Ovo je bilo prvi put nakon dugo, dugo vremena da nisam bio s dečkima i reprezentacijom. Nažalost, nisam uspio pomoći, ali evo već u ožujku, brzo je okupljanje i ja se stvarno veselim," rekao je Duvnjak i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam da neće biti jako teško. Tih sedam dana moramo iskoristiti za dobro uigravanje jer vidimo da u rukometu te sitnice i odlučuju utakmicu, tako da vidjet ćemo što je izbornik smislio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija ovoga puta s više iskustva

Izbornik Hrvoje Horvat bio je na tankom ledu nakon prošlog prvenstva. Hrvatska je završila tek na osmom mjestu prvenstva, a pod Horvatovim mandatom nismo uspjeli izboriti ni Olimpijske igre.

"Već smo pričali o tome da je izbornik taj koji snosi odgovornost kao i mi igrači. Pozvao je iskusnije igrače ovog puta. Vidjet ćemo, znamo se, mi smo onako stara garda i jedva čekam okupljanje," uvjereno je rekao Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stručni stožer Horvatu i pomoćnom izborniku Ivanu Baliću pridružuje se još jedan bivši Kauboj, vratar Ivan Stevanović koji je novi trener golmana.

"Definitivno svi jedva čekamo Stivija vidjeti. On je stvarno jedna legenda koja je zaslužila to mjesto. Ja se nadam da će on svojim radom, svojim znanjem pomoći golmanima da na prvenstvima budu pravi."

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo