'To sam ja' / Domagoj Duvnjak otvorio dušu na EHF-ovoj stranici: 'Djeda sam koštao puno novca zbog tog obećanja, ali nikad nije požalio'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Otkrio je i tko mu je najviše pomogao kada se prvi put otisnuo preko granica Hrvatske

24.4.2022.
15:00
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Domagoj Duvnjak je ovih dana gostovao u EHF-ovoj rubriciTo sam ja (This is me) te je u prvom licu ogolio svoj životni i rukometni put.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije otkrio je detalje s početka svoje karijere, važnosti obitelji u njegovom profesionalnom putu, ali i najveću neostvarenu želju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj otac je bio rukometni trener u Đakovu, mom rodnom gradu. Sa sedam godina počeo sam ići s njim u dvoranu i dok sam gledao njega i starije igrače na terenu počela je rasti moja ljubav prema rukometu. Prije trenerske karijere, tata je bio igrač u Medveščaku, mama je igrala rukomet, sestra također. Čak je i moj ujak bio igrač i moj trener, svi su moji rođaci igrali rukomet", otkrio je Duvnjak obiteljsku poveznicu s ovim sportom za EHF-ovu stranicu.

Image
Obiteljski ogledi /

Iznenadit će vas tko je prije Nexea posljednji pobijedio Zagreb u Prvenstvu Hrvatske! Danas ne igraju u Premijer ligi!

Image
Obiteljski ogledi /

Iznenadit će vas tko je prije Nexea posljednji pobijedio Zagreb u Prvenstvu Hrvatske! Danas ne igraju u Premijer ligi!

'Hvala djede'

Prisjetio se Domagoj i uloge djeda u njegovoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je jedan od mojih najvećih obožavatelja. Kad sam počeo igrati, obećao mi je 50 kuna za svaku ukradenu loptu. Meni je to bio mali, dodatni motiv u svakoj utakmici. Iako sam ga koštao puno novca, vjerujem da nikad nije požalio. Možda mi je od tada ostala vještina krađe lopti. Hvala djede", napisao je kapetan reprezentacije u svom profilu na EHF-ovim stranicama.

Otkrio je i koji mu je dio karijere bio najzahtjevniji te kako je prošao njegov susret s prvim profesionalnim izazovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imao sam sreću da su Lacković i Vori bili u Hamburgu' 

"Bio sam dio mlade reprezentacije Hrvatske, a vrlo brzo sam dobio i poziv u seniorsku selekciju. Odjednom sam došao u PPD Zagreb. Izuzetno mi je teško bilo uskladiti srednjoškolske obveze i profesionalnu razinu rukometa. To je za mene bio veliki šok. Mlad si, još tinejdžer i moraš puno naučiti, ali s druge strane moraš biti odrastao", prisjetio se Duvnjak te otkrio tko mu je najviše pomogao u prilagodbi kada je prvi put otišao iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam sreću da su Blaženko Lacković i Igor Vori bili u Hamburgu. Kada ste mlad igrač koji se seli u drugu zemlju, a ne znate jezik, može biti teško uklopiti se. Hamburg je imao drugačiji pristup rukometu, smješten u velikom gradu i još jednu veliku promjenu u životu", kazao je.

'Najveći san je zlato s Hrvatskom'

Iako je njegova trofejna vitrina puna titula i medalja konstatirao je kako posebno mjesto u njegovom srcu ima reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek sam sanjao biti dio reprezentacije i biti poput igrača koji su osvojili zlato 2003. godine. Oni su mi bili uzori dok sam odrastao. Sretan sam što mogu reći da s Hrvatskom imam osam medalja i svaka ima svoju priču", napisao je Duvnjak i na kraju otkrio svoju najveću sportsku želju koja je još neostvarena.

"Najveći san mi je osvojiti zlatnu medalju s Hrvatskom. Poslušati hrvatsku himnu nakon finalne utakmice i stvarno se nadam da ću to i ostvariti", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo