čestitke / Belgijanci iskoristili šansu i ostvarili povijesni uspjeh za njihov rukomet

Image

Pobjedili su Slovačka koja je bila favorit u ovom dvoboju

20.3.2022.
14:36
VOYO logo



Prvi put u povijesti reprezentacija Belgije igrat će na Svjetskom prvenstvu! Autsajder u rukometnom svijetu eliminirao je Slovačku u pretkolu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo. U drugom krigu trebala ih je čekati Rusija, no s obzirom na izbacivanje Rusije, Belgija postaje prva reprezentacija koja je putem kvalifikacija izborila nastup na svjetskom prvenstvu.

Vratar heroj

Nakon poraza od Slovačke 28:26, Belgijanci su pred svojim navijačima u Hasseltu potpuno nadigrali rivala i do povijesnog uspjeha došli pobjedom 31:26 (14:11). Domaćin je i u drugom poluvremenu na svom kontu imao plus sedam predvođen prvom zvijezdom momčadi, vratarom Jeffom Letensom koji je upisao 18 intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji je bio Janik Glori sa šest golova, jednim više od Kobea Serasa, Toma Robbinsa i Van Kosena. U posljednje 33 kvalifikacijske utakmice Belgija je izgubila 27 puta. No, ovim trijumfom postala je 32. različita europska reprezentacija koja se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo. Nikada prije nije bila blizu takvog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo