CROATIA CUP / Stradala je i Sjeverna Makedonija: Kauboji opet zabili 40 golova, ali i naljutili izbornika

Image
Foto: Jozo Čabraja / Kolektiff Images

U subotu je na rasporedu utakmica Izrael - Sjeverna Makedonija, a u nedjelju će turnir biti zaključen dvobojem Hrvatske i Izraela

6.1.2023.
22:27
Jozo Čabraja / Kolektiff Images
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je izabranu vrstu Sjeverne Makedonije s 40-34 (22-19) u prvoj utakmici Croatia Cupa pred do kraja ispunjenim tribinama dvorane Žatika u Poreču.

Image
NEKA NOVA HRVATSKA /

Igor Karačić iskreno uoči SP-a: 'Priča se da nismo više ekipa na najvećoj razini'

Image
NEKA NOVA HRVATSKA /

Igor Karačić iskreno uoči SP-a: 'Priča se da nismo više ekipa na najvećoj razini'

Croatia Cup je posljednji pripremni turnir uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu koje je na rasporedu od 11. do 29. siječnja, a domaćini su Švedska i Poljska. Najbolji strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam pogodaka iz osam udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paolo Kraljević je postigao šest golova, a Igor Karačić pet. Po četiri puta su mrežu pogađali Lovro Mihić i Filip Glavaš. Kod Makedonaca su najbolji bili Dejan Manaskov s devet golova i Filip Kuzmanovski sa sedam pogodaka.

Hrvatski rukometaši su u prvom poluvremenu dvaput došli do četiri pogotka prednosti (9-5, 10-6), ali su Makedonci uspjeli u 22. minuti doći do izjednačenja (15-15). Izbornik Hrvoje Horvat je u tom dijelu utakmice bio nezadovoljan obrambenim angažmanom svojih izabranika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki, svaka odbijena lopta je njihova. Što to znači? To znači da nismo koncentrirani na obranu. Zabili smo 12 golova, to je dovoljno i ne želim uopće komentirati napad. Obrana mora biti pokretljivija, gušća i svaka odbijena lopta mora biti naša", rekao je Horvat na timeoutu vrlo ljuto i uzrujano.

Nakon prvih 30 minuta efikasna Hrvatska je vodila 22-19. U drugom poluvremenu su hrvatski rukometaši održavali prednost između tri i pet pogodaka, da bi 15 minuta prije kraja prvi put došli na +6 (31-25). U 52. minuti Hrvatska je imala sedam golova više (36-29), ali su Makedonci odgovorili serijom od tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primakli su se izabranici Kirila Lazarova i na tri gola zaostatka (37-34), ali je s dva gola Lovre Mihića i jednim Filipa Glavaša Hrvatska došla do konačnih 40-34. 

U subotu (20:15 sati) je na Croatia Cupu na rasporedu utakmica Izrael - Sjeverna Makedonija, a u nedjelju (20.15 sati) će turnir biti zaključen dvobojem Hrvatske i Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo