KREĆE NOVO LUDILO / Nogomet je završio, vrijeme je za rukomet: Sve što trebate znati o nadolazećem prvenstvu

Image

Svjetsko rukometno prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj od 11. do 29. siječnja možete pratiti na RTL-u, portalu Danas.hr i aplikaciji Play

21.12.2022.
12:50
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u nogometu je završilo Vatreni su se s broncom vratili iz Katra i tako su na sebi svojstven način, uz puno stresa i nerviranja, razvaeselili cijelu Hrvatsku. No neće biti puno vremena za odmor živaca i smirivanje strasti. Za tri tjedna na scenu stupaju kraljevi stresa i kidanja živaca svojim navijačima. Za tri tjedna počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu. Svjetsko prvenstvo u rukometu igra se u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. siječnja, a Hrvatska će svoj put započeti u skupini G.

Kauboji su smješteni u grupu koja će se igrati u Husqvarna Gardenu u švedskom Jönköpingu, a suparnici će im, redom, biti Egipat, Sjedinjene Američke Države i Maroko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Format natjecanja je isti kao i na prošlom Svjetskom prvenstvu, dakle ukupno 32 reprezentacije koje će biti raspoređene u osam skupina po četiri.

Po tri najbolje reprezentacije prolaze dalje u drugi krug koji donosi križanja skupina (A-B, C-D, E-F, G-H), a zatim će iz tih novoformiranih skupina drugog kruga po dvije najbolje selekcije proći u četvrtfinale, odakle se počinje igrati turnirskim sistemom, na ispadanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska skupina G križa se sa skupinom H u kojoj su smješteni aktualni svjetski prvak Danska, Belgija, Bahrein i Tunis. Ta skupina drugog kruga igrat će se u Malmöu, u tamošnjoj Malmö Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo