JE LI U PRAVU? / Izbornik Horvat nakon Danske dotaknuo se utakmice s Egiptom: 'Radimo od muhe slona'

Image

Na ljestvici vodi Egipat sa šest bodova, Danska ima pet, Bahrein četiri, a Hrvatska tri boda. Belgija i SAD su na nuli.

19.1.2023.
22:50
VOYO logo

U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou pred više od 11.000 gledatelja odigrala 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Image
ZAVRŠILO IZJEDNAČENO /

Nevjerojatna drama u Malmou: Hrvatska za nekoliko centimetara ostala bez pobjede protiv Danske

Image
ZAVRŠILO IZJEDNAČENO /

Nevjerojatna drama u Malmou: Hrvatska za nekoliko centimetara ostala bez pobjede protiv Danske

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostajemo teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.

S našom Ines Godom Forjan razgovarao je Hrvoje Hovat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dali smo sve, borili smo se. Imali smo nešto nervoznih reakcija, a Danska se spasila s tim sedmim igračem. To smo očekivali, ali oni to jako dobro igraju. Pokušali smo ih poremetiti s promjenom obrane, ali nismo do kraja uspjeli. Sudačke odluke su se vidjele, ali presudila je njihova igra sedam na šest.

Zabiti 32 gola Danskoj pred 15.000 ljudi ovdje dovoljno govori, ali kvaliteta Danske je isto u napadu došla do izražaja, tu igru sedam na šest nismo uspjeli riješiti. Nema puno filozofije, znamo koja je naša zadaća ovdje, a to je boriti se do zadnje minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledamo sad prema sljedećoj utakmici, a to je Belgija. Jedno Svjetsko prvenstvo je živa materija, živo tijelo, nije lako igrati u ovom ritmu stalno. Naravno da bismo željeli igrati stalno kao u prvom poluvremenu, ali ima još puno toga za promijeniti, nije sve bilo savršeno.

Što se one utakmice s Egiptom tiče, od muhe radimo slona. Egipat je jedna sjajna reprezentacija koja je protiv nas igrala odlično. Nakon toga smo mi odigrali dvije dobre utakmice, ali nemojmo od muhe raditi slona”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo