BEZ DLAKE NA JEZIKU / Vujović o potezu Gidsela: 'Taj mali miš mi je uništio utakmicu! Srami se balavče jedan'

Image
Foto: Grafika Danas.hr

Sjajna predstava Kauboja u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva! Veselin Vujović je komentirao sve viđeno te se osvrnuo na potez Gidsela

20.1.2023.
9:20
Grafika Danas.hr
VOYO logo

U prvom susretu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva, Hrvatska je u Malmou odigrala nerješeno protiv svjetskih prvaka Danaca (32-32) i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Image
SRAMOTAN ISPAD /

Mladi Danac isprozivao Duvnjaka nakon utakmice: 'Nije mu ovo prvi put, on to radi svjesno'

Image
SRAMOTAN ISPAD /

Mladi Danac isprozivao Duvnjaka nakon utakmice: 'Nije mu ovo prvi put, on to radi svjesno'

Utakmicu, kao i sva događanja te sporne sudačke odluke za Index je komentirao Veselin Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima jedna jako zanimljiva stvar kad pričamo o utakmicama na velikim natjecanjima. Svaki susret je povijest za sebe i kad igraju oni najbolji, nitko ne gleda što je bilo prije. Čisto sumnjam da je Danska podcijenila Hrvatsku, čak i da je, mogli su se resetirati na poluvremenu", rekao je Vujović u uvodu i nastavio:

Međutim, Danska nije podcijenila Hrvatsku niti Hrvatsku smije bilo tko podcijeniti, bez obzira u kojem sastavu Hrvatska igra i bez obzira kakve rezultate ima. Dobro se zna što u rukometu znači Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su idugrali utakmicu karijere

Momci su odigrali sjajnu utakmicu, ne znam što je bilo ljepše, obrana ili napad, a Glavaš i Šipić su odigrali utakmice života. Hrvatska je bila bolja, zaslužila je pobjedu i vjerojatno bi do nje došla da se u igru nisu uključili španjolski suci s nekoliko čudnih odluka koje su otišle na stranu Danske", dodao je.

Ružna scena i brutalno iskren Vujović

Komentirao je i situaciju u kojoj Gidsel nije htio pružiti ruku Duvnjaku nakon jednog duela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je bila predivna, bolju nismo mogli poželjeti, no sve mi je uspio pokvariti onaj Gidsel. Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u povijesti, a ti, jadniče jadni, ne želiš prihvatiti ispriku.

Ne zanima me kakav je igrač i je li bio MVP ovoga ili onoga, nikad taj miš neće biti ni sjena Duvnjaka. Ovo je rukomet, grub i kontaktni sport, nakon faula ti sportski prilazi legenda, a ti mu odbijaš dati ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mjesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Ajde da je to napravio nekome od mojih Iranaca, bez da podcjenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa. Bolje da vam ne kažem kako bi se proveo netko od mojih igrača da je to napravio", poručio je Vujović.

Još više žalimo za Egiptom...

"Sad tek ostaje pravi žal za onom nesretnom utakmicom protiv Egipta. Šteta. Koliko god su hrvatske rukometaše svi napadali nakon Egipta, sad su zaslužili da im se skine kapa. Hrvatska je mogla utakmicu i izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mi jasna bila odluka Hansena u zadnjem napadu, ali da se to i dogodilo, nitko momcima ne bi imao pravo što prigovoriti jer su odigrali čudesnu utakmicu. Uvjeren sam da je ovo bilo pravo lice Hrvatske, a da je Egipat bio samo jedan loš dan", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo