PRVI IZAZOV / Hrvatska protiv Italije brusi formu za Svjetsko prvenstvo: Mogu li Talijani biti dobra priprema?

Image

Utakmicu možete pratiti na RTL 2.

29.12.2022.
16:42
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija danas od 20:15 igra protiv Italije prvu pripremnu utakmicu uoči Svjetskog prvenstva koje ih očekuje u siječnju sljedeće godine. Izborniku Horvatu priključili su se svi igrači i protiv Italije može isprobati sve opcije. Ovo je prva od dvije utakmice koje će se odigrati u sljedeća dva dana. Danas se igra u Puli, dok će se sutrašnja utakmica biti zatvorena za javnost u hotelu Diamant u Poreču.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Iako Talijani nisu zvučno rukometno ime, poslužit će kao sjajna uvertira za Croatia Cup, a zatim i Svjetsko prvenstvo. Italija već dugi niz godina rukometno raste i ovo im je zasigurno velika čast. Oni će od Hrvatske puno naučiti i dobiti veliko iskustvo. Pitanje je hoće li Hrvatska profitirati od utakmice s Italijom ili se slabim protivnikom riskiraju ozljede pred veliko natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbitnije je izbjeći ozljede

Mogućnost za ozljede postoji neovisno o protivniku. Prijateljske utakmice moraju se igrati jer je to najbolja moguća priprema za prvenstvo. Kakav god trening bio, on nema intenzitet utakmice. Lakši protivnik znači vjerojatnu pobjedu što će mladim igračima, a Horvatova Hrvatska ih ima puno, dodatnu dignuti samopouzdanje pred nekima prvo veliko natjecanje.

Iako Talijani nisu veliko rukometno ime, u Poreč su stigli u najjačem sastavu koji u svojim redovima sadrži nekoliko vrlo dobrih pojedinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je čak deset igrača koji su igrali protiv Francuske nedavni kvalifikacijski susret za Euro 2024. godine. Vratari su im Domenico Ebner (Hannover - Burdorf, Njemačka) i Andrea Colleluori (Merano, Italija).

Na crti je sjajni Andrea Parisini (Istres Provance, Francuska). Protiv Karabatića i društva imao je realizaciju 7 od 7. Na vanjskim pozicijama lijevo, a ponekad igra i srednjeg vanjskog Pablo Marrochi (Conversano, Italija) i desno Simone Mengon (Billere, Francuska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRENULO JE /

Počela je prva faza priprema za Svjetsko prvenstvo: Evo koga Hrvoje Horvat vodi u Poreč

Image
KRENULO JE /

Počela je prva faza priprema za Svjetsko prvenstvo: Evo koga Hrvoje Horvat vodi u Poreč

Krila su Leo Pantner (Cueca , Španjolska) desno i Tommaso De Angelis (Campus Italia, Italija) lijevo. Vodi ih Riccardo Trillini, koji je promijenio gotovo sve vodeće talijanske klubove. Ovo je njegov drugi boravak na klupi Italije.

Ta je reprezentacija inače do sada nastupila samo na jednom velikom natjecanju, 1997. godine na Svjetskom prvenstvu u Kumamotu. Tada je na klupi bio Lino Červar. Do Jonkopinga u kojem će Hrvatska igrati svoje susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva 2023. godine je ostalo još samo 14 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo