MORA DONIJETI ODLUKU / Horvat nakon priprema za SP: 'Čeka me najnelagodniji dio izborničkog posla'

Image
Foto: Kolektiff Images

Hrvatski rukometaši su na Svjetskom prvenstvu u skupini s Egiptom, SAD-om i Marokom, a sve utakmice moći ćete pratiti i ovog siječnja isključivo uz program RTL-a

9.1.2023.
8:50
Kolektiff Images
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je protiv Izraela s 38-23 u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo i tako osvojila Croatia Cup. Protivnici nisu bili po nekoj mjeri, no svakako da zabijenih 40 pogodaka protiv Italije i Sjeverne Makedonije te jučerašnjih 38 pogodaka protiv Izraela može veseliti.

Image
SPREMNI SU /

Ovaj put nije 40, ali je 38 golova: Napadački efikasni Kauboji uvjerljivom pobjedom idu na SP

Image
SPREMNI SU /

Ovaj put nije 40, ali je 38 golova: Napadački efikasni Kauboji uvjerljivom pobjedom idu na SP

"Veseli napadačka igra gdje su dva srednja vanjska jako dobro, ciljano i točno vodila napad, gdje smo tu već na pola odradili i pripremu za Egipat. Veseli i obrana 6-0, bila je dobra, gusta i dosta pokretljiva. U 5-1 smo imali problema i ostala su nam tri treninga gdje ćemo malo posvetiti pažnju zoni 5-1 i specifičnom napadu Egipta", rekao je Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad slijedi ono najbitnije, Svjetsko prvenstvo. No, prije toga, izbornik će morati donijeti odluku i izostaviti dvojicu igrača.

"Sada slijedi najnelagodniji dio izborničkog posla, morat ćemo se zahvaliti dvojici igrača, a onda moramo odabrati 16 kojih će nastupiti protiv Egipta. Veseli nas što smo svi zdravi i široka mogućnost da možemo birati", naglasio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to OK predstava, Izrael nije na našoj razini. Bilo je važno ući u utakmicu maksimalno. Ušli smo puno bolje, noge su bile lakše. U prvom poluvremenu smo primili 10 golova, vratari su imali svoj dan i s ovom pobjedom gledamo prema Švedskoj i prvoj utakmici protiv Egipta", dodao je Domagoj Duvnjak.

Protiv Izraela s osam pogodaka najefikasniji u našim redovima bio je Ivan Martinović. Igor Karačić je zabio pet, baš kao i Luka Cindrić. Dominik Kuzmanović imao je jedanaest obrana, a Dino Slavić pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo odigrali, možemo biti zadovoljni. No glavno nas tek čeka. Uvijek ima pritiska, no moramo igrati svoju igru i ne obazirati se na vanjske informacije. S ovakvim igračima dijeliti parket, nema boljeg osjećaja od toga", poručio je Dominik Kuzmanović.

Hrvatski rukometaši su na Svjetskom prvenstvu u skupini s Egiptom, SAD-om i Marokom, a sve utakmice moći ćete pratiti i ovog siječnja isključivo uz program RTL-a. Tri najbolje reprezentacije će nastaviti natjecanje u drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo