Wilder vs. Povetkin / RTL donosi još jedan boksački spektakl: ovaj američko-ruski okršaj ima sve sastojke da bude doista poseban

Image

Ljubitelji boksa 21. će svibnja doći na svoje, a prijenos velikog meča ne propustitie u večernjim satima samo na RTL-u

12.5.2016.
16:25
VOYO logo

Za manje od deset dana čeka nas jedan od najspektakularnijih boksačkih obračuna ove godine. Branitelj WBC titule u teškoj kategoriji Deontay Wilder 21. svibnja će u moskovskoj Megasport Areni snage odmjeriti s Alexanderom Povetkinom.

Ovaj dugoočekivani meč ima sve sastojke da bude doista poseban: riječ je o borbi stare škole i nešto modernijeg boksača, sudar sirove snage i profinjene tehnike, okršaj Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilder se još od ranih dana morao suočiti s velikim očekivanjima američke sportske javnosti. Bljesnuo je 2008. godine kada je osvojio brončanu medalju, potom se upustio u profesionalne vode gdje ima savršen omjer - 36 borbi, 36 pobjeda.

Naslovom po WBC verziji se okitio prošle godine pobijedivši Bermanea Stivernea. Meč protiv Povetkina bit će mu četvrti put da brani naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, 36-godišnji Rus bio je još uspješniji kao amaterski boksač, a vrhunac je svakako bila zlatna medalja iz Atene 2004. godine. Sedam godina kasnije Povetkin je uzeo naslov prvaka po WBA verziji, a 2013. je imao priliku skinuti Vladimir Klička s trona. Nije uspio, izgubio je u Moskvi odlukom sudaca.

Nakon tog teškog poraza vratio se pobjedama i opet došao u poziciju biti izazivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno, ljubitelji boksa 21. će svibnja doći na svoje, a prijenos velikog meča ne propustitie u večernjim satima na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo