SJAJNA VEČER PORTUGALCA U LP / Ronaldo uništio Arsenal

Image

Na krilima Portugalca, dvostrukog strijelca, Manchester United slavio je 3-1 nad domaćim Arsenalom, te je prvi je finalist elitnog klupskog nogometnog euronatjecanja.

5.5.2009.
20:32
VOYO logo

Nogometaši Manchester Uniteda prvi su finalisti Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom polufinalnom dvoboju bili bolji od Arsenala. Nakon što su prošlog tjedna slavili 1-0, u utorak navečer u Londonu porazili su domaćine 3-1. Junak večeri bio je fantastični Portugalac Ronaldo s dva postignuta pogotka.

Na žalost za većinu poklonika nogometa, tko će u rimsko finale postalo je jasno nakon uvodnih 11 minuta. Već u osmoj minuti United u vodtsvo dovodi  Park Ji-Sung nakon velike pogreške braniča Arsenala Gibbsa, tri minute kasnije mrežu vratara Alminije pogađa Cristiano Ronaldo iz slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti ovaj put Arsenal nije ozbiljnije zaprijetio vratima Manchester Uniteda. I u nastavku utakmice gosti su bili bolja momčad. Nadmoć je ponovno do izražaja došla u 61. minuti kada Ronaldo postiže treći pogodak za United, a svoj drugi i to nakon brze kontre. Poraz je ublažio Van Persie iz penala nakon što je Darren Fletcher u šesnaestercu srušio Fabregasa za što mu je talijanski sudac Rosetti dodijelio izravni crveni karton. Tako će veznjak "Crvenih vragova" propustiti finale u Rimu 27. svibnja.

Ukoliko Manchester United osvoji Ligu prvaka, postat će prvi klub kojemu je to uspjelo u povijesti, odnosno otkako je 1992. Liga prvaka zamijenila dotadašnji Kup prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu u srijedu igraju Chelsea i Barcelona. Prvi dvoboj okončan je bez pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo