ŽDRIJEB LIGE PRVAKA /

Real Madrid dolazi na Maksimir!

Image
Foto: PIXSELL

Ždrijeb skupina Lige prvaka nije bio naklonjen hrvatskom prvaku, no barem će zagrebački ljubitelji nogometa u Maksimiru vidjeti na djelu jednu od najskupljih momčadi svijeta i najkontroverznijeg trenera.

25.8.2011.
16:59
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama saznali su protivnike u skupini Lige prvaka. Igrat će protiv španjolskog giganta Real Madrida, francuskog Lyona u kojemu nastupa bivši Dinamovac Dejan Lovren i starih nizozemskih mušterija Ajaxa iz Amsterdama. 

Dinamo će u 1. kolu 14. rujna u Maksimiru dočekati Real iz Madrida, a potom slijedi gostovanje protiv Lyona 27. rujna. Sljedeću domaću utakmicu Dinamo će igrati 18. listopada protiv Ajaxa, a uzvrat je u Amsterdamu 2. studenoga. Potom slijedi gostovanje kod Reala na Santiago Bernabeu 22. studenoga, a u posljednjem, 6. kolu Dinamo će 7. prosinca u Maksimiru ugostiti Lyon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski Real najtrofejniji je nogometni klub na svijetu, u svojoj riznici ima devet naslova europskog prvaka, posljednjeg je osvojio 2002. godine, prvakom Španjolske bio je 31 put (posljednji 2008.), a španjolski Kup osvajao je 18 puta, posljednjeg u svibnju ove godine. Prošle sezone Real je pod vodstvom Portugalca Josea Mourinha zauzeo drugo mjesto u španjolskom prvenstvu iza nedodirljive Barcelone sa 29 pobjeda, pet neodlučenih rezultata i četiri poraza. U Ligi prvaka Real je u sezoni 2010/11. stigao do polufinala u kojemu ga je zaustavila Barcelona koja je potom i osvojila naslov.

Lyon je osvojio sedam naslova prvaka Francuske zaredom, od 2002. do 2008. godine, a prošle sezone zauzeo je treće mjesto u francuskom prvenstvu. Treća sezona bez naslova prvaka donijela je smjenu na mjestu trenera, pa je umjesto Claudea Puela od ove sezone na klupi "lavova" Remi Garde. U sastavu Lyona u srcu obrane standardan je hrvatski reprezentativac i bivši igrač Dinama, 22-godišnji Dejan Lovren koji je u Lyon stigao prošloga ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax iz Amsterdama jedan je od velikana europskog nogometa, ali njegovi slavni dani pripadaju prošlosti. Klub u svojim vitrinama ima četiri naslova europskog prvaka, ali posljednjeg je osvojio još 1995. godine. Usto, "kopljanici" su 30 puta bili prvaci Nizozemske, posljednji su naslov osvojili ove godine i to nakon sedam godina čekanja, dok su nizozemski Kup osvajali 18 puta. Prve uzdanice trenera Franka de Boera su srpski napadač Miralem Sulejmani i odlični nizozemski veznjak Siem de Jong.

Skupina A:
Bayern München
Villarreal
Manchester City
Napoli

Skupina B:
Inter
CSKA Moskva
Lille
Trabzonspor

Skupina C:
Manchester United
Benfica
Basel
Otelul Galati

Skupina D:
Real Madrid
Olympique Lyon
Ajax
Dinamo Zagreb

Skupina E:
Chelsea
Valencia
Bayer Leverkusen
Genk

Skupina F:
Arsenal
Olympique Marseille
Olympiakos
Borussia Dortmund

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina G:
Porto
Šahtar
Zenit St. Petersburg
Apoel

Skupina H:
Barcelona
Milan
BATE Borisov
Viktoria Plzen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo