Prvo je razvalio Đokovića, a onda je rasplakao publiku

Španjolski tenisač Rafael Nadal i dalje je nedodirljiv u Roland Garrosu, a njegova serija nepobjedivosti zbilja postaje sve nevjerojatnija.

8.6.2014.
19:11
VOYO logo

Ove je godine Nadal u finalu pobijedio svog najvećeg i jedinog pravog rivala zadnjih godina, Novaka Đokovića. Bilo je 3:6, 7:5, 6:2, 6:4 čime je Nadal osvojio deveti naslov u povijesti u Roland Garrosu. Tako Robin Soderling ostaje i dalje jedini čovjek u povijesti koji je pobijedio na zemlji Pariza Nadala (2009. godina).

Došao je Nadal tako do četrnaestog Grand Slam naslova u karijeri. Uz devet naslova pobjednika u Roland Garrosu ima i dva osvojena Wimbledona i US Opena te jedan Australian Open. Uzgred rečeno, recimo kako je ovom pobjedom Nadal upravo od Đokovića obranio prvo mjesto na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je bolje otvorio meč i prvi je došao do breaka (kod 4-3 u prvom setu). Potom se na servisu spasio neugodnog Španjolčeva napada i poveo 1-0 u setovima.

No, već sredinom drugog seta moglo se osjetiti kako Đoković gubi borbu na fizičkom planu od Nadala. Sve je slabije podnosio duge izmjene, a ranije završavanje poena donijelo je i veći broj njegovih pogrešaka. Isto tako, i Nadal je počeo bolje, čvršće i preciznije igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Nadal prvi break prednosti u drugom setu, kojeg je Đoković anulirao, ali je kod 6-5 napravio 28-godišnji Španjolac novi break za 1-1 u setovima.

Taj dobitak druge dionice dodatno je rasteretio Nadala koji je u trećem setu igrao još bolje i snažnije, a nastavio je u istom ritmu i u četvrtom setu. Premda se Đokoviću vratila snaga pred kraj meča te je u četvrtoj dionici vratio break minusa, napravio je dvije početničke pogreške kada je kod 5-4 servirao za ostanak u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je bacio lagani forhend izvan terena, a na meč-loptu je napravio dvostruku servis pogrešku, baš kao prije dvije godine u finalu Roland Garrosa kada je Nadal također bio bolji od njega u dvodnevnom finalu.

Nadal sada protiv Đokovića vodi 23-19 u međusobnim mečevima, a Španjolac je uz to prekinuo niz od četiri poraza protiv Srbina. Dodajmo i da se Nadal u trenutku intoniranja nacionalne himne rasplakao što je mnoge u publici nagnalo da puste suzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo