što očekuju naši? / Prije četiri godine skoro su nas šokirali: 'Brazil već godinama raste, čeka nas teška utakmica'

Isproban je teren u Lanxess Areni - pred vratima je prva utakmica u Kölnu - ona protiv Brazila. Evo što očekuju iz našeg tabora

19.1.2019.
19:44
VOYO logo

Drugi krug Svjetskog prvenstva Hrvatska sutra otvara protiv Brazila. I dok se od reprezentacije Line Červara podrazumijevao prolazak dalje, malo tko je Brazilce, najveće izneneđenje turnira, vidio u ovome društvu.

Isproban je teren u Lanxess Areni - pred vratima je prva utakmica u Kölnu - ona protiv Brazila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Katru prije 4 godine gotovo su izbacili Hrvatsku u ranoj fazi natjecanja. 

"Oni već rastu dugi niz godina, ne znam koliko se ljudi sjećaju utakmice što smo igrali u Katru s njima, do zadnjih par minuta je bilo neizvjesno, znači skoro smo izgubili tu utakmicu tako da su stvarno dobra ekipa", prokomentirao je Manuel Štrlek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva namučilo je Francuze, a slavili su nad Srbijom, Rusijom i Korejom. Brojke kažu, hvataju korak za hrvatskim rukometašima. 

U dosadašnjim utakmicama, od 231 pokušaja, Brazil je dao 127 golova. Kaubojima se od 219 pokušaja posrećilo 152 puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U brojkama prednjače i hrvatski vratari. Od 185 udaraca prema golu, obranili su njih 70. S druge strane, Brazil je svoj gol sačuvao 63 puta. Brojke zbog kojih Hrvatska ne pocjenjuje protivnika.

"Brazil je jedna nimalo bezopasna ekipa, imaju dosta dobrih individualaca, djeluju homogeno na terenu, bore se, daju sve od sebe, tako da mislim da će ovo biti naša najteža utakmica na prvenstvu", prokomentirao je jedan od junaka pobjede nad Španjolskom, Željko Musa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledali smo njihovu utakmicu s Njemcima, mislim da to nije realna slika, izgubili su dosta razlike, al puno bolje su igrali neke druge utakmice, sigurno da su jedna jako kvalitetna ekipa, igraju jedan moderan, brz rukomet i stvarno su jedan jako težak protivnik", dodao je Štrlek. 

Na Svjetsko prvenstvo Brazil nije došao s bijelom zastavom, kao ni Hrvatska. Utakmicu možete pratiti sutra od 18 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo