EKSKLUZIVNO - DRAŽEN ANZULOVIĆ / Pričali smo s novim trenerom košarkaša: 'Na igračima želim vidjeti želju za hrvatskim dresom'

Godinama nepravedno zapostavljen, reprezentaciju je preuzeo u kritičnom trenutku

27.4.2018.
20:25
VOYO logo

Hrvatski košarkaški savez i službeno je predstavio novog izbornika reprezentacije. Dražen Anzulović već ovog ljeta pokušat će spasiti brod koji tone.

Hrvatskoj trebaju dvije gostujuće pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali Anzulović je potpisao ugovor do 2021. Godinama nepravedno zapostavljen, reprezentaciju je preuzeo u kritičnom trenutku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekali ste dugo na poziciju izbornika, može se reći da je nepravda ispravljena, osjećate li stoga nekakvu vrstu zadovoljštine?

Nema nepravde. Mogu samo kazati da je ovo najveća čast za mene kao hrvatskog trenera, da vodim svoju zemlju. Ali isto tako tu je i jedna velika obveza i odgovornost koju sam preuzeo i koju ću nastojati prenijeti na igrače. Svi zajedno ćemo pokušati raditi na boljitku hrvatske košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što po vama treba ispraviti, koji će vam biti prvi potezi?

Sasvim je sigurno da se trenutno ne nalazimo u dobroj situaciji, ali imamo nadu I vjeru da to možemo promijeniti i onda nam to više nitko ne može oduzeti. Mi ćemo na tome ustrajati sve dok postoje barem minimalne šanse da se plasiramo na svjetsko prvenstvo. To nam je prvi kratkoročni cilj, a zatim ćemo dugoročno planirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba naglasiti i to da hrvatska košarka sigurno neće umrijeti ako se ne plasiramo na svjetsko prvenstvo, ali svakako treba vjerovati da možemo pronaći izlazak iz situacije u kojoj smo se našli.

Na raspolganju ćete imati NBA igrače, Bogdanović I Šarić sjajno igraju u tamošnjem play off-u, kako komentirate njihove nastupe?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutno smo ponosni na sve ono što pokazuju u NBA-u s nadom da će takve igre realizirati i u reprezentaciji. Međutim ja ću obaviti razgovore sa svim igračima. Bit će mi najbitnije da pokažu želju igranja za reprezentaciju i dozu odgovornosti. Moje mišljenje je da u reprezentaciji nema podjele na stare i mlade. U ekipi treba igrati najbolja petorka u datom trenutku. Mi moramo donositi rezultat.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo