doprinos mirovnom procesu / Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter predložio prijateljsku utakmicu između Izraela i Palestine

Image
Foto: AP Images

Izraelci su izrazili dvojbe oko sigurnosti i mogućih terorističkih prijetnji na mjestgu odigravanja te utakmice, a još se čeka službeni stav Palestinaca

20.5.2015.
7:45
AP Images
VOYO logo

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter iznio je prilikom službenog posjeta Jerusalemu odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine kao doprinos mirovnom procesu.

Palestinski nogometni savez nedavno je uputio zahtjev da se Izraelu u FIFA-i suspendira članstvo, a Blatter se u Jerusalemu sastao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, dok će se u srijedu sastati s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S premijerom Netanyahuom sam pričao o mogućnosti odigravanja utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine. FIFA bi sa zadovoljstvom organizirala tu utakmicu", kazao je Blatter na novinskoj konferenciji.

Izraelci su izrazili dvojbe oko sigurnosti i mogućih terorističkih prijetnji na mjestgu odigravanja te utakmice, a još se čeka službeni stav Palestinaca. Izrael je punopravni član FIFA-e i UEFE, dok je Palestine član Azijske nogometne konfederacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike