Hrvatska - Nigerija / Prednosti i mane prvih protivnika na SP-u: 'Oni su putujuća mina, nikad ne znate kada će eksplodirati'

Image
Foto: AP Images

Na vatrenu premijeru Hrvatska izlazi nikad ofenzivnija

16.6.2018.
14:30
AP Images
VOYO logo

Pored Vatrenih i Argentine većina nogometnog svijeta misli da su momci iz Nigerije, u usporedbi s Hrvatskom outsideri. Ali da nisu bezazleni, upozorava nekadašnji pomoćnik Kužeu i Čačiću, Tomislav Obradović, koji je vodio Ruandu dvije i pol godine.

"Vrlo su motorični, snažni, međutim vrlo su jednostrani i kad igraju zajedno, mislim da nemaju dovoljno pametni tehnički i taktički jakih figura. Jaki su na bokovima, u napadu, imaju izuzetno motorične igrače", kazao je Tomislav Obradović, bivši izbornik Ruande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Francuska, uz dvostruku pomoć posebne tehnologije, odnijela pobjedu nad snažnom Australijom

Pojedinačno jesu jaki, ali ne kao Hrvatska u sredini terena. Iako su na posljednjem prvenstvu stigli dalje od Vatrenih, u osmini finala su zaustavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se ne trebamo s njima natjeravati. Ako ih budemo čekali i držali loptu, oni će se trošiti i rasipati igru. Oni kroz gustoću, kroz naše držanje lopte, nemaju nikakve šanse", kaže Obradović.

U pet susreta protiv zemalja Crnog kontinenta, Hrvatska nikad nije gubila. Prvu utakmicu Vatreni su igrali '96. Protiv Maroka slavilo se nakon jedanaesteraca. S Egiptom remi,pobjeda protiv Malija i još veće slavlje nad Kamerunom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 4-0. Bila je to jedina službena utakmica protiv afričkih selekcija. I zadnja, kao proba za Nigeriju, pobjeda protiv Senegala 2-1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigeriju jako dobro poznaje aktualni izbornik Sudana.

"Oni rade samo obranu, 80 posto treninga pokušavaju igrati da obrana bude na niovu jer smatraju da u napadu uvijek nešto mogu napraviti. To vam je putujuća mina, nikad ne znate kad će oni eksplodirati", kazao je Zdravko Logarušic, izbornik Sudana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koja im je glavna snaga?

"To je ta brzina. Ako ih dobro stiskamo visoko, možemo ih riješiti. Ali kad dođe pritisak na našu obranu ili kad nas uhvate na široko, tu će nam se stvorit problemi", kaže Zdravko Logarušic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Dalić probleme ne želi jer na vatrenu premijeru Hrvatska izlazi nikad ofenzivnija.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo