PAO NA DOPING TESTU / Pozitivan i B uzorak Arijana Ademija: Dinamovom kapetanu prijeti četverogodišnja suspenzija

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Sve dok traje disciplinski postupak klub i igrač ne smiju iznositi nikakve detalje slučaja u javnost pa tako još uvijek nije poznato na koju je nedopuštenu supstancu Ademijev uzorak bio pozitivan

21.10.2015.
17:37
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Nogometaš Dinama Arijan Ademi u srijedu je saznao da je i njegov B uzorak bio pozitivan na ponovljenom doping testu, a Disciplinska komisija UEFA-e o njegovom će slučaju odlučivati 27. listopada, objavio je GNK Dinamo na svom internetskom portalu.

Sve dok traje disciplinski postupak klub i igrač ne smiju iznositi nikakve detalje slučaja u javnost pa tako još uvijek nije poznato na koju je nedopuštenu supstancu Ademijev uzorak bio pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, makedonski reprezentativac je dao uzorak urina nakon pobjede Dinama nad Arsenalom u 1. kolu ovogodišnje Lige prvaka, a 7. listopada je objavljeno da je Ademijev "A" uzorak bio pozitivan na neko od sredstava koja se nalaze na popisu zabranjenih.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je u svom dopisu od 9. listopada, nakon brojnih medijskih napisa, istaknuo da je prema novom Svjetskom antidopinškom kodeksu, koji je na snazi od 1. siječnja 2015. godine, propisana sankcija za prvi prekršaj četverogodišnja suspenzija, a ne dvogodišnja kao što je bilo do ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Ademiju može biti izrečena i manja kazna, uspije li dokazati da u njegovom slučaju postoje olakotne okolnosti.

S obzirom na to da je Ademi bio jedini igrač Dinama koji je bio pozitivan, hrvatskom prvaku zasada ne prijete nikakve sankcije. No, bude li još koji igrač pozitivan tijekom natjecanja u Ligi prvaka moguće je da Dinamo bude novčano kažnjen, da mu oduzmu bod(ove), pa čak i izbace iz natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo