ZBOG PALESTINSKIH SPORTAŠA / Platini prijeti Izraelu izbacivanjem iz Europe

Image
Foto: AP

Predsjednik UEFA-e Michel Platini zaprijetio je Izraelu izbacivanjem iz Europe ako ne promijene politiku prema palestinskim sportašima.

6.10.2010.
14:56
AP
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e Michele Platini zaprijetio je Izraelu izbacivanjem iz europskih natjecanja ukoliko izraelska vlada ne promijeni politiku ograničavanja slobode kretanja palestinskih sportaša, pišu u srijedu arapski mediji.

"Mi smo prihvatili Izrael i dopustili im da se natječu u Europi. Ali to znači da oni moraju prihvatiti naše zakone i propise koji omogućavaju potpunu slobodu kretanja igrača. Ako Izrael to ne učini, snosit će ozbiljne posljedice, a to čak može biti i izbacivanje iz europskih natjecanja", kazao je Platini tijekom susreta s predjednikom Palestinskog olimpijskog odbora Jibrilom Rajoubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik UEFA-e nije htio komentirati ove navode jer kaže, oni ne komentiraju privatne razgovore svojih dužnosnika.

Palestinci kažu da im je teško organizirati treninge i utakmice jer većina igrača nastupa za inozemne klubove, a nikada se ne zna koga će Izrael pustiti na Zapadnu obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, na prijateljskoj utakmici protiv Jordana koja je igrana u utorak na Zapadnoj obali, nije nastupio kapetan palestinske reprezentacije Ahmed Kashkash jer mu Izraelci nisu dopustili ulazak.

Izraelci odbacuju sve optužbe i kažu da nemaju ništa protiv palestinskih sportaša, ali ih ponekad zabrinjavaju pojedinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo