USPJEH U KUALA LUMPURU / Petra kreirala senzaciju pa predala finale

Image

Prije ovoga uspjeha Martić, posljednja hrvatska tenisačica koja je igrala u finalu na WTA Touru bila je Jelena Kostasnić-Tošić u Bangaloreu u veljači 2006. godine.

4.3.2012.
13:23
VOYO logo

KUALA LUMPUR - Najbolja hrvatska tenisačica, 21-godišnja PetraMartić nije uspjela osvojiti WTA turnir u Kuala Lumpuru. Nakon što je u nedjelju u polufinalu svladala drugu nositeljicu, Srpkinju JelenuJanković sa 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5) u susretu koji je trajao više od tri sata, predala je finalni dvoboj kvalifikantici s Tajvana Su-WeiHsieh pri rezultati 2-6, 7-5, 4-1 za Hsieh.

Martić se u susretu protiv Janković nekoliko puta vraćala s ruba poraza, nakon gubitka prvoga seta u drugi je krenula sa zaostatkom od 0-2, ali je uspjela ostvariti preokret i izboriti treći set u kojem je Janković povela sa 4-1, a kod 6-5 srpska je igračica imala i meč-loptu, ali Martić se uspjela izvući iz tih situacija i plasirati se u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Hsieh Martić je osvojila prvi set sa 6-2 za samo pola sata, te je u drugom ostvarila "break" prednosti koji je držala do svog vodstva od 4-3. No, tada je Hsieh uspjela prvi put u meču oduzeti servis Martić, a to je ponovila i pri vodstvu od 6-5 i već tada je bilo jasno kako naša igračica neće imati dovoljno snage za završnicu.

Hsieh je bila mnogo svježija s obzirom da je ona svoj polufinalni dvoboj protiv Grkinje EleniDaniilidou odigrala još u subotu, te je to iskoristila za svoj prvi WTA naslov u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je u Kuala Lumpuru odigrala svoj prvi finalni susret na nekom WTA turniru u karijeri, a ovo joj je bio treći nastup u polufinalu. Prošle godine je u Bogoti morala predati polufinalni susret Španjolki DominguezLino zbog bolesti, dok je u Guangzhouu izgubila od Čehinje LucieŠafarove.

Prije ovoga uspjeha Martić, posljednja hrvatska tenisačica koja je igrala u finalu na WTA Touru bila je JelenaKostanić-Tošić u Bangaloreu u veljači 2006. godine, a posljednja Hrvatica koja je uspjela osvojiti neki WTA turnir i dalje je IvaMajoli, pobjednica u Charlestonu prije gotovo 10 godina, 21. travnja 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE:

PETRA MARTIĆ (HRV/5) - Jelena Janković (Srb/2) 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE:

Su-Wei Hsieh (Tai) - PETRA MARTIĆ (HRV/5) 2-6, 7-5, 4-1 - predaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo