izbornik se osvrnuo na nizozemsku / Perasović: 'Ovo nije bilo mučenje. Zašto bismo očekivali da ćemo ikoga razbiti 20 razlike?'

U nevezanom pitanju je netko spomenuo termin 'mučenje' za Hrvatsku pa je Peras odmah reagirao. 'Ovo nije mučenje, što smo mi to u dvadeset godina napravili da bi sada mogli očekivati da nekoga razbijemo 20 razlike'

10.9.2015.
10:04
VOYO logo

Hrvatski košarkaši ubilježili su i treću pobjedu na Eurobasketu svladavši u 4. kolu skupine C u zagrebačkoj Areni Nizozemsku s 78-72 (14-18, 25-17, 23-18,16-19), te su osigurali drugu poziciju u skupini.

Image
teže od očekivanog /

Treća pobjeda na Eurobasketu: Hrvati slomili Nizozemce i osigurali drugu poziciju u skupini!

Image
teže od očekivanog /

Treća pobjeda na Eurobasketu: Hrvati slomili Nizozemce i osigurali drugu poziciju u skupini!

"Mekano smo počeli utakmicu, momčad nije bila u dobrom ritmu, i opet smo morali stizati rezultat. No, to nije nužno loše, više se trudimo u ostatku utakmice kad naša obrana pravi razliku", rekao je izbornik Velimir Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nevezanom pitanju je netko spomenuo termin 'mučenje' za Hrvatsku pa je Peras odmah reagirao.

"Ovo nije mučenje, što smo mi to u dvadeset godina napravili da bi sada mogli očekivati da nekoga razbijemo 20 razlike? Za to po meni nema potrebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S iznimkom Krune Simona koji je ubacio 18 koševa uz šut 6-9, hrvatska vanjska linija nije imala sjajnu šutersku večer, ali nisu ni paničarili kad su se Nizozemci na manje od tri minute prije kraja primaknuli na samo -3 (69-66) nakon trice Kloofa.

"To dokazuje kvalitetetu igrača koje imamo koji imaju mirnoću, Kruno, Dario, Ante koji je odigrao sjajnu utakmicu.  Kad imamo loš dan nekih drugih igrača, to se nije vidjelo. Ključno je što smo uz sjajnu napadačku večer suparnika zadržali ih na 70 poena. To je nešto što nam daje nadu kad budemo malo bolje igrali da ćemo moći lakše rješavati i nositi se s jačim suparnicima", rekao je izbornik Velimir Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nokaut fazi Hrvatsku može čekati pet od šest reprezentacija iz skupine D, odnosno sve osim Ukrajine, koja ne može biti bolja od četvrtog mjesta. Izvjesno je da će pobjednik dvoboja Češka - Litva biti prvi, a poraženi može biti drugi ili treći. Hrvatsku u četvrtak (18 sati) čeka još rezultatski nevažna utakmica protiv Gruzije, ali to ne znači da će biti opuštanja.

"Ne mogu drugačije razmišljati. Moramo ići na tu pobjedu, baš kao i u prijateljskim utakmicama. Gruzija je bolja momčad nego što je pokazala u prva tri kola. Skupina sjajnih igrača i neće biti lako. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", rekao je izbornik Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljeno je i pitanje statusa Marka Tomasa koji nije zaigrao još ni sekunde.

"Ta je odluka koja je na njemu. Mi smo mislili da ćemo ga imati još i prije, ali on se ne osjeća dobro. To je više pitanje za liječnike. Očekivali smo da će igrati ovdje dvije utakmice. Igrač koji nije psihofizički spreman da nam pomogne, ne treba ni razmišljati da nam može pomoći. On mora sam reći može li ili ne. Trebao bi ići u Lille, ali to ćemo vidjeti sutra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tomas se ne osjeća dovoljno dobro, očekivali smo da će igrati sigurno dvije utakmice. Ipak, ne mogu vam ništa reći. Odradio je sjajan trening i već sutra je imao problema".

Što se tiče drugog kruga, Perasović je pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo igrati s Latvijom ili Českom ili Litvom. Ne mogu o tome razmišljati. Imamo utakmicu koja nema natjecateljski značaj, a nakon toga ćemo gledati prema naprijed. Ponekad lakši protivnici su teži. Sve se igra na mali broj poena razlike. Ne možeš nikoga dobiti lako. Nema tu favorita, niti želim pričati o ekipi koju bi htjeli u osmini finala. Želim vidjeti pozitivne stvari i s tom porukom otići u Francusku", kazao je Peras.
Osvrnuo se i na večerašnju utakmicu protiv Gruzije.

"Ne mogu razmišljati drugačije nego da igramo na pobjedu. Jasno je da je Gruzija bolja momčad nego što je ovdje pokazala, nece biti laka utakmica budući da je to jedna sjajna skupina igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o Eurobasketu pratite na našem specijalu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo