Spektakl u Osijeku / Odbrojavanje do Pannonian Challengea: 'Esktremni sportovi su postali stil života'

Tko jednom dođe u Osijek, na Panonian Challenge, uvijek se vraća, kazao nam je Jurica Barać, nekoć vrhunski BMX vozač, a danas jedan od organizatora spektakla, koji se ove godine održava od 7. do 11. lipnja

29.5.2017.
8:49
VOYO logo

Pannonian Challenge za ovogodišnje, punoljetno izdanje priprema nikad uzbudljiviji program. Festival ekstremnog sporta i glazbe slavi 18. izdanje, od kojih je svako bilo u znaku vrhunske zabave.

Ovaj put, od 7. do 11. lipnja, u osječkom skate parku vještine koje podižu adrenalin do neslućenih razmjera i kod publike pokazat će najbolji svjetski vozači, bilo da je riječ o BMX-u, rolama ili skateu. U večernjim satima vrhunski program se nastavlja na glazbenom dijelu četverodnevnog ekstremnog provoda. Ulaznice za sportski dio festivala bit će besplatne za sve gledatelje, dok će ulaznice za glazbeni dio koštati 20 kuna po noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odakle uopće ekstremni sportovi u Osijeku?

"Ja volim reći da je u Osijeku sve ekstremno. Ljeta su ekstremno vruća, nepodnošljiva, zime su ekstremno hladne. I drugi uvjeti života su ekstremno teški. Na sve to se nekako nadovezuju ekstremni sportovi i događaj koji organiziramo", kazao nam je Jurica Barać, jedan od čelnih ljudi organizacije, koji se i sam prije bavio BMX-om.

Trend velike popularnosti ekstremnih sportova među mladima nastaje u posljednjih desetak godina. "Ekstremni sportovi su postali stil života, pogotovo zahvaljujući društvenim mrežama. Sljedeće godine će se prvi put održati samostalno Svjetsko prvenstvo u BMX-u", ističe Jurica Barać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širenje sportova što traže vještinu, mirnoću i hrabrost potvrdio je i Međunarodni olimpijski odbor, koji je na Olimpijske igre 2020. u Tokiju uvrstio BMX i druge adrenalinske discipline.

Upravo će u Osijeku posjetitelji moći vidjeti neke od sudionika tih Igara, jer na Pannonian Challenge dolazi svjetska vrhuška. Prva zvijezda je Logan Martin, svjetski prvak, a od hrvatskih vozača veliki je potencijal Marin Ranteš, koji bi mogao kandidirati za Olimpijske igre u Tokiju jer već sada u svjetskoj konkurenciji ostvaruje sjajne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I mnoštvo drugih vrhunskih vozača pokazat će trikove koji traže maksimum ljudskih sposobnosti, jer njima je adrenalin u krvi.

Zato, za sve koji uživaju u akrobacijama od kojih zastaje dah, Osijek od 7. do 11. lipnja je idealna lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored događanja možete pronaći na službenoj web stranici Pannonian Challengea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo