Kostelić sretno završio utrku na rubu regularnosti

Američki skijaš Ted Ligety pobjednik je veleslaloma u austrijskom Söldenu, premijerne utrke nove sezone Svjetskog kupa. Odradio je Ligety ove nedjelje genijalan posao, pogotovo u drugoj vožnji.

28.10.2012.
10:31
VOYO logo

Nakon prvog laufa je 28-godišnji Amerikanac bio drugi, no u drugoj vožnji je nevjerojatnom lakoćom i brzinom "pojeo" stazu u inače teškim, maglovitim uvjetima. Utrka je za vrijeme druge vožnje bila na rubu regularnosti, ukupno je u gustoj magli i snijegu palo sedam vozača, a u jednok trenutku se činilo da će doći i do prekida, čak tri vozača zaredom nisu uspjela završiti utrku.

Međutim, to kao da nije ni dirnulo nevjerojatnog Amerikanca. Pobijedio je Ligety dvanaesti put u karijeri u Svjetskom kupu (svaki put u veleslalomu), a pred drugoplasiranim Talijanom Manfredom Mölggom je ostvario prednost od - 2.75 sekunde! Uspio je Ligety obraniti naslov pobjednika od prije godinu dana, te time ponoviti ono što je dosad u povijesti, na premijernoj sezonskoj utrci, uspijevalo samo Hermannu Maieru i njegovom sunarodnjaku Bodeu Milleru. No, ta prednost pred konkurencijom je bila nevjerojatna, pa je tako, primjerice, Marcel Hirscher na trećem mjestu zaostao 3.12 sekundi. Kako god, za Hirschera branitelja naslova u veleslalomu, ali i kompletnom Svjetskom kupu, to je treće mjesto bio uspjeh s obzirom na tek deveto poslije prve vožnje. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, kao i u prvoj vožnji, nije impresionirao niti u nastavku. No, itekako je Kostelić napredovao, sa 26. sve do 14. mjesta, a to može više zahvaliti brojnim odustajanjima (magla je mnogo štete donijela ovoj utrci), nego li vlastitoj izvedbi na stazi. Svjetski kup se nastavlja 10. i 11. idućeg mjeseca kada se u finskom Leviju voze slalomi u obje konkurencije. 1. Ted Ligety (SAD) 2:36.02 2. Manfred Mölgg (Ita) +2.75 3. Marcel Hirscher (Aut) +3.12 4. Thomas Fanara (Fra) +3.23 5. Didier Defago (Švi) +3.43 ... 14. Ivica Kostelić (Hrv) +4.38

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo