LJUBITELJ KEBABA, PIZZE I OMLETA / Svi živi pričaju o Luku Littleru, novoj globalnoj tinejdžerskoj senzaciji, koji je samo jedan korak udaljen od sportske besmrtnosti: 'To što jede omlet, pizzu i kebab moglo bi kriti tajnu njegovog uspjeha. Isto tako, ima 5 godina stariju djevojku...'

Image

Tinejdžerska senzacija Luke Littler jedan je korak udaljen od pikado vječnosti. Nova mlada globalna senzacija danas igra finale SP-a protiv Lukea Humphriesa. Littler ima priliku osvojiti blizu 600 000 eura. Nije loše za jednog 16-godišnjaka. Sportski gledano, to što Luke radi nije normalno, nego nadnaravno, (ne)viđeno

3.1.2024.
9:20
VOYO logo

Luke Littler, 16-godišnji senzacionalni tinejdžer koji je postao nova globalna senzacija, jučer se plasirao u finale Svjetskog prvenstva u pikadu, popularnoj igri koja ima amplitudu nevjerojatnog rasta popularnosti u svijetu sporta, a Littler, kako je to rekao nakon plasmana u polufinale u kojem je očitao lekciju puno iskusnijem Robu Crossu, želi pikado učiniti još popularnijim kroz svoju popularnost. Inače, njegov suparnik u finalu bit će treći nositelj turnira, imenjak - Luke Humphries.

Image
Image

Svi ga žele upoznati, nogometaši iz Premiershipa posebno

Image
'ŽIVOT MI SE PROMIJENIO' /

Najnovija tinejdžerska globalna senzacija: Uspoređuju ga s Peleom i Tysonom, a čitava Premier liga želi ga upoznati

Jer, nema engleskog koji ne piše o njemu, a i dobar dio svjetskih medija isto piše o mladiću koji je ulaskom u finale ispisao povijest, a ako osvoji turnir, postat će najmlađi svjetski prvak u pikadu ikad i jedan od najmlađih sportaša u povijesti koji su s toliko malo godina uspeli se na svjetski tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ludo je, da. Rekao sam si da ću biti sretan ako dobijem jedan meč na SP-u, a sad bi mogao otići do kraja", rekao je Luke Littler.

"Ljubitelj kebaba već sad je postao najmlađi finalist Svjetskog pikado prvenstva ikad", piše The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisali smo na Silvestrovo, nakon što se plasirao u četvrtfinale, kako ga britanski mediji uspoređuju s postignućima jednog Pelea, Tysona, Beckera itd... Dakle, s ikonama koji su kao mladići zabijali golove, nokautirali suparnike, dominirali ih na terenima, općenito osvajali natjecanja kao mladići...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, nogometaši koji igraju u Premier ligi žele upoznati i slikati se s Lukom, tj prate ga na prvenstvu. Primjerice, James Maddison ga je pozvao na Tottenham kao posebnog gosta, a Luke je veliki, zagriženi navijač Manchester Uniteda. Declan Rice iz Arsenala slikao se s njim jer je zvijezdi Topnika Luke sjajan tip i nakon slikanja je, otkrivaju Englezi, bio presretan, kao i mnogi s kojima se prethodnih dana slikao... Jarrod Bowen iz West Hama potpuno je lud za Lukom Littlerom, otkriva The Sun.

"Eloise Milburn, njegova pet godina starija djevojka, također mu je velika podrška", spominju britanski novinari i tu stranu Lukeove uspješnosti. Jer, Luke Littler, iako ima 16., pokazuje zrelost mladića barem od 21. Izgleda i starije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može zaraditi više od pola milijuna eura i postati najmlađi pikado svjetski prvak ikad

Luke Littler večeras će igrati za glavnu nagradu od 576.415,71 eura pred velikim tv auditorijumom. Naime, procjenjuje se da, nakon što je izboro u svjetsko finale pikada Luke, iz Warringtona - Cheshire, će ga pratiti oko 2 milijuna gledatelja.

Daily Mail navodi kako će pikado senzacija, kako je to Luke sam otkrio novinarima, danas ujutro za doručak šampiona, prije večerašnjeg finala, jesti omlet od sira i za ručak pizzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luke Littler je jako normalan i jednostavan tinejdžer. Niti malo umišljen. On je još zaigrani dječarac koji na nevjerojatan način piše sportsku povijest. Ali, pritom Luke nije gladan slave i ozbiljne financijske zarade, gladan je običnig stvari - omleta sa šunkom i sirom za doručak i pizzu za ručak", piše Daily Mail i otkriva kako će možda prije finala pojesti i koji kebab.

Toliko malo godina, a toliko zrelo i lucidno igra da boli glava

"To možda nije hrana koja se obično povezuje s atletskom vještinom i koju jedu sportaši, ali upravo bi to moglo kriti tajnu uspjeha i te njegove hladne mlade glave", navodi autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luke Littler oduševljava što se s toliko malo godina tako zrelo ponaša, tako proračunato i hladne glave, ali s puno emocija pritom - igra pikado. Englezi, kad pišu o Littleru, ističu kako su mu pikado trikovi koje koristi nevjerojatni, ali to nije čudo, ako se uzme u obzir da Luke pikado igra od svoje 4.

Za Littlera, čija je nepokolebljiva igra bila nepremostiva prepreka za suparnike starije od njega i više od 30 godina, trikovi i implementacija nekih novih stvari mogli bi biti ključni u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je za Sky Sports: 'Upravo sam se ustalio na toj pozornici (u pikadu). Treba mi malo da se dobijem i uđem u meč, ali kad nađem taj ritam, spreman sam i opasan."

Upitan kako će zadržati hladnokrvnost u večerašnjem finalu, dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo moram ostati usredotočen tijekom cijele utakmice koliko god dugo trajala. '(U finalu ću učiniti) ono što sam radio dosad svako jutro - pojesti moj omlet sa šunkom i sirom. Prešao sam svoje granice, zato ću sve napraviti u srijedu kao i dosad. Doručak taj koji sam rekao, ručak pizza, večera kebab. Vrlo jednostavno".

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo