JEDAN OD NAJVEĆIH IKAD / Sportski fenomen iz susjedstva: Debitirao s 13., ušao je u svoju 30. prvoligašku sezonu i još nije kraj

Image
Foto: profimedia.hr

Za reprezentaciju je nastupio na čak pet OI za redom, a bio je svjetski prvak 2011. i srebrni osam godina ranije

26.10.2022.
14:45
profimedia.hr
VOYO logo

Ime Stefano Tempesti poznato je gotovo svakom, makar i površnom ljubitelju sporta što i ne čudi previše s obzirom na to da je riječ o čovjeku koji već 30 godina igra vaterpolo na vrhunskom nivou.

Dugogodišnji vratar talijanske vaterpolske reprezentacije je prošle nedjelje otvorio svoju 30. prvoligašku sezonu što je kuriozitet sam po sebi. Naime, 43-godišnji veličanstveni ćelavac debitirao je u Prvoj talijanskoj ligi sa samo 13 godina?! Naravno, u to vrijeme nije igrao puno no s godinama rastao je i broj minuta te ga se danas smatra jednim od najboljih vratara u povijesti ove igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korak u povijest

Prošlog vikenda Tempesti je s kapicom na glavi sicilijanskog prvoligaša Ortigie ušao u povijest, a klub mu je organizirao malu proslavu.

Image
Foto: Profimedia.hr

"Posebna posveta Eraldu Pizzu. Baš sam se koju minutu prije ove utakmice čuo s njim. Malo smo se našalili oko dugovječnosti naših karijera. Iskreno, mislio sam da je on daleko ispred mene po broju odigranih prvenstava. On mi je rekao da je stao na 29. ", otkrio je Tempesti da mu se javio pred otvaranje nove sezone čovjek od kojeg je preuzeo rekord 80-godišnji Eraldo Pizzo pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojio sve što se može - više puta

Mala proslava pa odmah u bazen. Ovaj 43- godišnjak je od svog prvog nastupa prije tri desetljeća nakrcao svoju trofejnu vitrinu. Talijansko prvenstvo je osvajao 14 puta, kup još 13. Na krovu Europe bio je pet puta, a europski Superkup uzeo je isto toliko puta. Proglašavan je dva puta najboljim vratarom Svjetskog prvenstva i jednom najboljim čuvarom mreže u Svjetskoj ligi.

Za reprezentaciju je nastupio na čak pet OI za redom, a bio je svjetski prvak 2011. i srebrni osam godina ranije. S EP-a ima srebro iz Zagreba i broncu iz Budimpešte. Sve u svemu, jedna karijera koju će biti teško ponoviti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo