SPAŠAVALI GOLI ŽIVOT: / Zvijezda doživjela zastrašujuću nesreću, više osoba u bolnici

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Branitelj naslova V8 Supercarsa Chaz Mostert u petak je u Australiji doživio tešku nesreću na kvalifikacijama Bathurst 1000 i hitno je prevezen u bolnicu.

9.10.2015.
13:17
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Zvijezda V8 Supecarsa izgubio je nadzor nad svojim vozilom kada je ušao u zavoj Forrest Elbow i to već nakon samo minute u prvoj kvalifikacijskoj utrci za nedjeljnu veliku utrku. Mostert je vozio brzinom od 190 km na sat kada je izgubio nadzor nad svojim autom koji je prvo svojim lijevim prednjim karjem pogodio u zid u zavoju, a udarac ga je izbacio iz putanje i odbacio ga u drugi zid, koji ga je pak odbacio u treći zid.

Jačina udaraca bila je toliko jaka da je prilikom trećeg udarca u zid auto odskočio svojim prednjim dijelom u zrak i strovalio se niz stazu kupeći sve pred sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bježali pred naletom nekontrolirane limene zvijeri

Jedan sudac koji je stajao uz stazu zadobio je ozljedu glave kada je mladi V8 Supercars vozač udario u zid. Ostala dvojica sudaca u utrci bili su prisiljeni doslovno se baciti u stranu kako bi spasili živu glavu pred nekontroliranom limenom zvijeri čiji su se komadići rasprsnuli od udaraca na sve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mosters odmah prevezen u bolnicu

Vrlo brzo, na mjesto nesreće stigla su kola hitne medicinske pomoći kojeg je slijedio helikopter i Mostersa su prebacili u Orange bolnicu. Mostert je pretrpio frakturu lijeve bedrene kosti i lijevog ramena. Dobro je to što nije izgubio svijest i što je normalno razgovarao s članovima tima i obitelji u bolnici nakon nesreće.

Nevjerojatno zvuči podatak da je čak sedam šerifa obuhvaćeno nesrećom. Četiri šerifa nije ozlijeđeno, troje ih je zadobilo lakše ozljede, dok je jedna odvedena u bolnicu u stabilnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš prioritet broj jedan je sigurnost naših vozača i službenog osoblja utrke. Naše su misli uz Chaza i s njegovom obitelji i šerifa koji su napravili nevjerojatan posao, kazao je James Warburton, glavni izvršni direktor utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo