Janica grli brata! Ivica napravio nešto što nikad nitko nije!

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je treće mjesto na sedmom ovosezonskom slalomu koji se održava u švicarskom Wengenu.

19.1.2013.
21:53
VOYO logo

Ivica Kostelić postao je u nedjelju prvi skijaš u povijesti koji je na jednom skijalištu 12 puta u karijeri ostvario plasman na postolje. Slalom u švicarskom Wengenu okončao je na trećem mjestu.

Nije Kostelić uspio slaviti i četvrtu godinu zaredom u Wengenu, ali se deveti put u karijeri plasirao na slalomsko postolje u poznatom švicarskom zimovalištu (tri puta u kombinaciji). Ukupno mu je ovo 54. pobjedničko postolje u Svjetskom kupu u karijeri i prvo slalomsko nakon 22. siječnja prošle godine i trećeg mjesta u Kitzbühelu. Kostelić je u nedjelju zaostao 25 stotinki za pobjednikom Felixom Neureutherom. Nijemac je na taj način prekinuo Ivičin niz u Wengenu, ali i ovosezonsku seriju Marcela Hirschera. Austrijanac je osvojio tri posljednja slaloma ove sezone, a i u nedjelju je bio na prvom mjestu nakon prve vožnje (Kostelić četvrti). No, u drugoj je griješio i na koncu je za Neureutherom zaostao 21 stotinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/L8i7R-VBb60 Ivica je tri godine zaredom pobijedio u Wengenu Za 28-godišnjeg je Nijemca ovo četvrta pobjeda u karijeri i druga ove sezone. Hirscher je, pak, 11. postoljem ove sezone zadržao vodstvo u slalomskom poretku i dodatno povećao ono u ukupnom redoslijedu. Kostelić je i u slalomskom i u ukupnom poretku napredovao na peto mjesto, a nakon utrke nije mogao sakriti oduševljenje.

"Kad sam odlazi iz hotela prema skijalištu, Pršo mi kaže: 'Ajde Ivo sad, ovo je za povijest!' I ja sam se onako naježio. Ovo je za mene više od postolja, jer znam da su Cuche, Girardeli i Stenmark imali po 11 postolja na jednom skijalištu. I onda sam mislio pa dobro, danas je dosta dobra šansa, ipak sam u dosta dobrom stanju, ajmo sad to probat probit. Ovo treće mjesto je zbog toga velika sreća za mene, jer kad čovjek nadiđe svoje uzore, onda je to nešto posebno. Ja znam da možda drugim skijašima ne bi značilo tol'ko. Ja sam čovjek koji prati takve informacije i meni je to veliki štos. Jer Girardeli, Stenmark pa i Cuche, to su ljudi koji su među najvećim skijašima u povijesti. Zbog toga je to meni tol'ko važno", izjavio je Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Felix Neureuther (Njem) 1:50.53 2. Marcel Hirscher (Aut) +0.21 3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.25 4. Manfred Mölgg (Ita) +0.46 5.Stefano Gross (Ita) +0.62 … Ukupni poredak: 1. Marcel Hirscher (Aut) 935 2. Aksel Lund Svindal (Nor) 747 3. Ted Ligety (SAD) 696 4. Felix Neureuther (Nje) 646 5. Ivica Kostelić (Hrv) 477 Manfred Mölgg (Ita) 477 … Redoslijed u slalomu: 1. Marcel Hirscher (Aut) 600 2. Felix Neureuther (Njem) 486 3. Andre Myhrer (Šve) 330 4. Manfred Mölgg (Ita) 265 5. Ivica Kostelić (Hrv) 255 Njemačka skijašica Viktoria Rebensburg pobjednica je super G-a koji je u sklopu Svjetskog kupa u nedjelju održan u Cortini d'Ampezzo…

Utrka je u jednom trenutku bila na rubu regularnosti zbog vrlo gustog snijega koji je najjače padao kad su na stazi bile najbolje skijašice u ovoj disciplini. Rebensburg je iskoristila startni broj devet i s vremenom 1:16.45 odnijela jubilarnu desetu pobjedu u karijeri i drugu u super G-u. Sa startnim brojem tri do drugog je mjesta i prvog postolja u karijeri došla Nicole Schmidhofer. Za pobjednicom je 23-godišnja Austrijanka zaostala 33 stotinke. Slovenka Tina Maze, uvjerljivo najbolja svjetska skijašica u aktualnoj sezoni, dokazala je da je ni loši vremenski uvjeti ne mogu zaustaviti. Nakon subotnjeg drugog mjesta u spustu, u nedjelju je osvojila treće mjesto s 34 stotinke zaostatka. To joj je već 15. postolje ove sezone i 53. u karijeri. Maze je ovime preuzela vodstvo i u poretku super G-a budući da se Amerikanka Lindsey Vonn, subotnja pobjednica spusta, nije dobro snašla u uvjetima slabe vidljivosti. Zauzela je sedmo mjesto s 83 stotinke zaostatka. U ukupnom redoslijedu Maze ima već 1474 boda, odnosno nevjerojatnih 718 više od drugoplasirane Marije Höfl-Riesch. Svjetski kup skijašica, super G u Cortini d'Ampezzo, rezultati: 1. Viktoria Rebensburg (Njem) 1:16.45 2. Nicole Schmidhofer (Aut) +0.33 3. Tina Maze (Slo) +0.34 4. Carolina Ruiz Castillo (Špa) +0.53 5. Julia Mancuso (SAD) +0.69 … Redoslijed u super G-u: 1. Tina Maze (Slo) 290 2. Lindsey Vonn (SAD) 286 3. Julia Mancuso (SAD) 225 … Ukupni redoslijed: 1. Tina Maze (Slo) 1474 2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 756 3. Anna Fenninger (Aut) 644 4. Lindsey Vonn (SAD) 640 5. Kathrin Zettel (Aut) 597

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo