Pogodite koliko zarađuje Ivica Kostelić

Od nagrada u Svjetskom kupu Ivica je ove sezone zaradio 324.059 eura, a kapnut će mu na kraju sezone i novac od sponzora, od proizvođača skija, naočala, odijela.

2.3.2011.
11:14
VOYO logo

U trenutku kada je Miho Glavić, hrvatski biznismen, sjeo u fotelju predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza, Ivici Kosteliću je počela sezona iz snova. Da je koju godinu prije preuzeo funkciju...

"Možda je to malo pretjerano, ionako sam u Savezu od 19. godine, kad sam bio učitelj skijanja, a od 2002. sam u IO, kojim sada predsjedam. Uz Janicu i Ivicu bio sam u vrijeme najvećih uspjeha, ali sada se osjećam kao 'sretna gljiva', jer upravo će ova godina ostati zlatnim slovima upisana u povijest našeg skijanja. Ivica je toliko zreo skijaš, da se žargonski izrazim, napaljen na uspjeh, da još godinama može postizati vrhunske rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Glavić tvrdi da je pozadinac, ipak ima ključnu ulogu u dovođenju sponzora. A s njima Ivica Kostelić potpisuje klauzule o premijama. S niskom Kristalnih globusa, konto na računu će mu se na kraju sezone lijepo povisiti.

"Nagrade će i te kako osjetiti, premije će biti izdašne, ali kao poslovan čovjek, moram primijetiti da su u Svjetskom skijaškom kupu premije puno manje nego u nekim drugim sportovima usporedivim sa skijanjem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nagrada u Svjetskom kupu Ivica je ove sezone zaradio 324.059 eura, a kapnut će mu na kraju sezone i novac od sponzora, od proizvođača skija, naočala, odijela...

"Treba znati da se proizvođači koji potpisuju takve ugovore mogu osigurati protiv tog 'sretnog događaja'. Postoje osiguravajuća društva koja osiguravaju te premije, pa je na osnovi tog osiguranja jedan od vodećih proizvođača skija u posljednjih 10 godina, isplatio svega 15 posto onoga što bi trebao platiti da je morao plaćati po ugovoru. Ako se maknemo od sportova koji pune stadione, skijanje i dalje ne kotira dobro, jer je broj sponzora ograničen regulacijom TV-prava, a i organizatorima je teško zaključiti proračun svojih natjecanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102270376006 arti-201102250731006 arti-201102270349006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo