Objavljen zastrašujuć podatak o zlostavljanim djevojčicama i ženama

14. veljače cijeli svijet na praznik zaljubljenih slavi ljubav!

12.2.2014.
8:33
VOYO logo

Stoga je kampanja 'Jedna milijarda ustaje', koja se na Dan zaljubljenih 14. veljače provodi u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, poziv na prekid šutnje o zlostavljanjima, kao i poziv svim zlostavljanim ženama i djevojčicama da ustanu i progovore o svojim tragičnim iskustvima.

Potaknuti ovim zastrašujućim brojkama i hokejaši zagrebačkog Medveščaka su najnovijim video uratkom u sklopu svoje edukativne kampanje #DIVERSITY odlučili podržati globalnu kampanju ONE BILLION RISING - 'Jedna milijarda ustaje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvođeni Jonathanom Cheechoom i Markom Dekanichem, Medvjedi u najnovijoj #DIVERSITY video poruci ukazuju na ovaj svakodnevan i sveprisutan problem pozivajući svoje navijače i navijačice da na Valentinovo, u petak 14. veljače 2014., zajedno sa ženama diljem svijeta ustanu i zaplešu od 15 do 17 sati na zagrebačkom Zrinjevcu s ciljem podizanja svijesti o ovom globalnom problemu nasilja.

//www.youtube.com/embed/UqzI9raBCIQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastrašujuća brojka od oko milijarde žena i djevojčica koje će biti zlostavljane tijekom svojeg života potvrđuje kako ovdje nije jednostavno riječ o zbroju individualnih, izoliranih, međusobno neovisnih i nepovezanih slučajeva! Dapače, činjenica da je svaka treća žena ili djevojčica tijekom svojeg života zlostavljana, i da se u velikom broju slučajeva po tom pitanju ništa ne poduzima, odraz je globalnog odnosu moći između muškaraca i žena.

Također, nasilje nad ženama i djevojčicama ne može se ekskluzivno pripisati niti jednoj društvenoj, religijskoj, političkoj, obrazovnoj, dobnoj, ekonomskoj ili nekoj drugoj skupini. Ono je prisutno u svim sferama postojećih društava te je pokazatelj spolne i rodne neravnopravnosti na globalnoj razini, odnosno, globalno nepovoljnijeg položaja žena, što je karakteristika i društva u kojem sami živimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne zaslužuje biti zlostavljan, silovan ili pretučen. Želimo svijet u kojem žene žive slobodno i sigurno. Upravo zato pozivamo jednu milijardu žena i sve one koji ih vole, da izađu, ustanu, plešu i zahtijevaju kraj nasilja. Podržite kampanju 'JEDNA MILIJARDA USTAJE' kako biste rekli NE nasilju nad ženama i djevojčicama!", poručile su hokejaške zvijezde Mark Dekanich i Jonathan Cheechoo.

Sve informacije o globalnoj kampanji ONE BILLION RISING dostupne su na www.onebillionrising.org.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo