Nažalost, Kostelić je ovo teška srca morao priznati!

'Ne možemo očekivati da Ivica bude i dalje aspirant na Veliki globus, nego moramo misliti na sljedeće dvije-tri godine, a tu su i Olimpijske igre u Sočiju 2014.

15.2.2012.
10:57
VOYO logo

Sudeći prema prvim reakcijama, čini se da se Ivica pomirio s gubitkom Velikog kristalnog globusa. Jer sam je tražio šivanje meniska, što bi zahtijevalo dva-tri mjeseca mirovanja. No, kako se to nije moglo, išlo se samo na odstranjenje odlomljena dijela, što bi ga u natjecateljski pogon trebalo vratiti već 10. ožujka u veleslalomskoj utrci u Kranjskoj Gori. U ovakvim okolnostima uvijek postoji opasnost da sportaš požuri s oporavkom. Jer nije lako gledati kako drugi skijaju i prestižu te u ukupnom i slalomskom poretku, a ti si do ozljede imao najbolje brojke. "Ne možemo očekivati da Ivica bude i dalje aspirant na Veliki globus, nego moramo misliti na sljedeće dvije-tri godine, a tu su i Olimpijske igre u Sočiju 2014., koje su možda i najvažnije od svega", kazao je otac i trener Ante Kostelić. Sličnu ozljedu Ivica je doživio sredinom prosinca 2009., kada mu je operiran prednji rog meniska. Već početkom siječnja Kostelić je nastupio na Snježnoj kraljici (gdje je ispao u prvoj vožnji), da bi u veljači osvojio olimpijska srebra u kombinaciji i slalomu. No, ovaj puta za takav zalet više nema vremena jer sezona završava 18. ožujka.

Naime, samo bi ozljede mogle spriječiti Beata Feuza ili Marcela Hirschera da osvoje Veliki globus, no to je nešto što im Ivica Kostelić zasigurno ne želi. Ivica će propustiti devet utrka, pet brzih disciplina (prilika za Feuza) te četiri tehničke discipline (prilika za Hirschera).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije će Ivičino vodstvo ugroziti Hirscher, koji zaostaje 218 bodova, ali u Banskom i Moskvi zaredom vozi tri tehničke utrke. U Crans Montani se voze dva superveleslaloma i jedan veleslalom), a u Kvitfjellu dva superveleslaloma i spust, pa će Feuz iskoristiti priliku za pretjecanje jer zaostaje 70 bodova. Ivica će propustiti mogućnost da osvoji 200 bodova u jednom klasičnom i jednom paralelnom slalomu, te ponešto bodova u dva veleslaloma i četiri superveleslaloma. I kad se Kostelić pojavi, ako se pojavi, 10. ožujka u Kranjskoj Gori, Feuz bi tada mogao imati više od 200 bodova prednosti, a preteći će ga vjerojatno i Hirscher, osim ako ne nastavi haklati kolce.

Procjena je da, za razliku od Velikoga globusa, Ivica još uvijek ima nekih izgleda za osvajanje malog slalomskog globusa. Trenutačno bježi Hirscheru 135 bodova, a propustit će u međuvremenu samo dva slaloma. Doduše, veliko je pitanje u kakvoj će formi Ivica voziti završnicu Svjetskog kupa u Schladmingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo