VIDEO: / Američka ljepotica vrištala! Dogodio joj se isti horor kao i Janici!

Aktualna osvajačica Svjetskog kupa Amerikanka Lindsey Vonn na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu doživjela je tešku nesreću.

5.2.2013.
15:39
VOYO logo

Uvodna utrka na svjetskoj smotri trebala je početi u 11 sati, ali je zbog guste magle start odgađan sve do 14.30. No, nakon što je natjecanje napokon krenulo, vrlo brzo su uslijedili i novi prekidi. Najprije se ozlijedio uređivač staze, koji je helikopterom prevezen u obližnju bolnicu, a potom je utrka i drugi put prekinuta nakon pada Lindsey Vonn. Četverostruka osvajačica Velikog globusa i svjetska prvakinja u ovoj disciplini iz Val d'Iserea 2009. nezgodno je pala, a bolni krici sugerirali su da se radi o teškoj ozljedi. Amerikanka je također helikopterom prebačena u bolnicu iz koje su stigle prve informacije. Američki mediji govore o puknuću prednjeg križnog i medijalnog kolateralnog ligamenta, te puknuću kosti u predjelu potkoljenice. Tu ozljedu nam je objasnio doktor koji je godinama uz Kosteliće, prim. dr. sc.Igor Borić.

"To znači da je pred njom rekonstrukcija ligamenata cijelog koljena. Na prvu procjenu, pauzirat će sigurno šest mjeseci. To je ono što je u uobičajena praksa, u tom roku se naši sportaši vraćaju. Janica Kostelić je u St. Moritzu isto tako teško pala i prošla s identičnom ozljedom", poručio je Borič. Nikakvih pak problema nije imala Tina Maze. Čudesnu ovosezonsku dominaciju iz Svjetskog kupa nastavila je i na Svjetskom prvenstvu. Stazu je prošla u vremenu 1:35.39 i nadmašila svu konkurenciju, predvođenu srebrnom Švicarkom Larom Gut (+0.38) i brončanom Amerikankom Julijom Mancuso (+0.52). Za 29-godišnju Slovenku ovo je drugo zlato sa svjetskih prvenstava, nakon onog koje je osvojila u veleslalomu prije dvije godine u Garmisch-Partenkirchenu. Uz to, ima i dva srebra: u superkombinaciji 2011. i veleslalomu 2009. godine. Zanimljivo, Maze je u Svjetskom kupu samo jednom slavila u super G-u i to tek prije tri tjedna u St. Antonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno mi je žao Lindsey i njenog strašnog pada, mislim da je uzela predirektnu liniju", rekla je Maze, dok je Švicarka Fabienne Suter otkrila nešto što ide na dušu organizatora: "Staza nije bila preteška, ali se na nekim dijelovima baš ništa nije vidjelo od magle." Za Laru Gut je današnje srebro već treće sa svjetskih smotri budući da je druga bila u spustu i superkombinaciji prije dvije godine. Mancuso je pak osvojila petu svjetsku medalju, ali još uvijek čeka prvo zlato.

//www.youtube.com/embed/EGdGK1vMeTU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startnoj listi super G-a našle su se i dvije mlade hrvatske skijašice – Saša Tršinski i Andrea Komšić, sa startnim brojevima 50 i 55. No, njih dvije nisu ni dobile priliku za nastup! Nakon nastupa 36. po redu skijašice, utrka je zbog magle definitivno prekinuta, te su dotad ostvareni rezultati proglašeni kao službeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo