NEKA NOVA HRVATSKA / Ivica Tucak nakon četvrtog mjesta Barakuda na SP-u: 'Ne možemo to nazvati uspjehom, ali...'

Dotaknuo se izbornik Tucak i toga koliko je ova reprezentacija na tragu one trofejne generacije koja se umirovila u proteklih nekoliko godina

4.7.2022.
21:25
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela nastaviti niz medalja koje je osvajala na sedam Svjetskih prvenstava za redom. Svjestan neiskustva mlade reprezentacije, u razgovoru za RTL Sport Ivica Tucak priznaje kako ovo nije uspjeh, a medalji se nada već na domaćem Europskom prvenstvu u Splitu koje počinje za nešto više od mjesec dana.

Je li rezultat iz Budimpešte uspjeh ili neuspjeh za hrvatski vaterpolo odgovorio je izbornik reprezentacije Ivica Tucak novinaru RTL-a Borisu Jovičiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Igra se u petak /

Barakude saznale protivnika u polufinalu Svjetskog prvenstva

Image
Igra se u petak /

Barakude saznale protivnika u polufinalu Svjetskog prvenstva

"Teška je to definicija. Mi smo u hrvatskom vaterpolu navikli da kada se ne osvoji medalja, onda to nije uspjeh. Pa ja ću ostati pri tome da četvrto mjesto ne možemo proglasiti uspjehom. Ali ne možemo ga proglasiti ni neuspjehom znajući da je ovo jedna nova reprezentacija koja je tek u formiranju. Velik dio turnira smo odigrali vrlo dobro, neke čak i odlično izuzev ovih najvažnijih koje su nosile medalju. Velika je razlika između medalje i svega drugoga. Morat ćemo imati strpljenja i vjere, ali mislim da je ta smjena generacija napravljena na dobar način i da će Hrvatska ostati u vrhu svjetskog vaterpola", konstatirao je izbornik Tucak na samom početku razgovora.

'Vremena, treba vremena'

Dotaknuo se izbornik Tucak i toga koliko je ova reprezentacija na tragu one trofejne generacije koja se umirovila u proteklih nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vremena, treba vremena za odrastanje tih igrača. Dio njih će zasigurno biti veliki, ali veliki igrači u svjetskim razmjerima. Odrastanje ne ide preko noći sad bih dao primjer – 2008. godine su i Rakitić i Luka promašili penal, a 2018. su ga zabili kada je bilo najpotrebnije. Trebat će vremena da dobijemo jednog novog Jokovića, jednog novog Bušlju, ali ima ih. Ti dečki koji su došli imaju jedan enorman potencijal. Moramo svi zajedno vjerovati u njih, moramo im dati podršku", kazao je izbornik, a onda se okrenuo i skorašnjem Europskom prvenstvu kojeg naša reprezentacija igra na domaćem terenu, u Splitu.

"Jednino što mogu obećati je da ćemo biti pravi i da ćemo s ponosom igrati ispred naših gledatelja. Svi imaju istu želju, a to je uzeti medalju. Mi ćemo imati još jedan motiv više s obzirom na to da budemo doma. Napravit ćemo sve da budemo moćni, da budemo jaki, a hoće li to biti za medalju vidjet ćemo. Ja se nadam da hoće", zaključio je izbornik Tucak na samom kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo