Ivica Kostelić već dugo ne pamti ovakav debakl

Loše vijesti za hrvatsko skijanje stižu sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

19.2.2014.
9:02
VOYO logo

Ivica Kostelić startao je u prvoj vožnji s brojem 25, ali bio je to više nego skroman nastup slavnog hrvatskog skijaša koji je na Igrama već osvojio srebrnu medalju u superkombinaciji.

Ivica je za vodećim Amerikancem Tedom Ligetyjem zaostao za čak dvije sekunde i 79 stotinki i jedva izborio drugu vožnju, odnosno 30. mjesto. Ništa bolje Kostelić nije odradio ni drugi lauf. Osvojio je 27. mjesto sa čak 4.39 sekundi zaostatka iza pobjednika Teda Ligetyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurenciju je pomeo prvi veleslalomaš svijeta Ted Ligety s pola sekunde prednosti ispred srebrnog Francuza Stevea Missilliera, a brončanu medalju osvojio je njegov sunarodnjak Pinturault.

Najveći gubitnik utrke je četvrtoplasirani Marcel Hirscher kojem je bronca pobjegla za 30 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam u čemu je problem. Kada bih znao što je problem, bilo bi mi lakše. 'Ovo je moj maksimum u ovom trenutku. U perspektivi će to biti strahovit rezultat jer ćete vidjeti gdje sam ja zapravo i koliko sam se angažirao i koliko sam izvukao", rekao je deprimirani Kostelić.

Od ostalih hrvatskih skijaša, Sebastian Brigović je krenuo kao 38., a trenutno je upravo 38. u poretku s 4.74 sekunde zaostatka za vodećim, dok Filip Zubčić nije uspio završiti utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ted Ligety (SAD) 2:45.29 2. Steve Missillier (Fra) +0.48 3. Alexis Pinturault (Fra) +0.64

...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. Ivica Kostelić (Hrv) +4.39

...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34. Sebastian Bregović (Hrv) +6.96

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo