Ivica Kostelić ima novi imidž: 'Što li će drugi reći?'

Ivica Kostelić kreće u novu sezonu Audi FIS Svjetskog kupa koji počinje utrkama veleslaloma ovog vikenda u austrijskom Söldenu. U subotu 27.

26.10.2012.
16:01
VOYO logo

Ivica je nakon slobodnog dana, u petak trenirao u Söldenu na stazi za trening koja je pripremljena "injektiranjem" vode, slično kao i staza za utrku, s time da na stazi za utrku ima i umjetnog snijega. U subotu je nakon završetka ženske utrke na rasporedu slobodno skijanje na stazi za utrku, tzv. hang trening. U Söldenu će uz Ivicu nastupiti i naš mladi skijaš Filip Zubčić (1993.) kojemu je to prvi nastup u Svjetskom kupu.

Inače, najbolji hrvatski skijaš ulazi u novu sezonu u novom kombinezonu na kojemu je natpis 'Hrvatska' ispisan izvornim hrvatskim pismom, uglatom glagoljicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja je potekla od mog profesora s fakulteta, inače ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora, i meni se odmah svidjela. Razmišljali smo i o obloj glagoljici, ali uglata je odlično rješenje", objasnio je Ivica i uz smiješak dodao:

"Bit će zanimljivo kako će drugi natjecatelji to čitati, ali rado ću im dati informacije o hrvatskoj povijesti i promovirati Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glagoljica je slavensko pismo čiji je autor sveti Ćiril, a nastala je u IX. stoljeću na istočnom dijelu Balkanskog poluotoka. Naziv glagoljica nastao je na hrvatskom tlu, izveden je od riječi glagolati, što znači govoriti.

Postoje dvije vrste glagoljice, obla i uglata. Obla glagoljica izvorni je oblik pisma i bila je raširena u Bugarskoj, Makedoniji i Češkoj. Iz nje je u Hrvatskoj nastala uglata glagoljica koja se najčešće koristila u primorskim krajevima, u Lici i Krbavi te manjim dijelom u Slavoniji, Međimurju i Bosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo