NIJE IŠLO / Razočarani hrvatski vaterpolisti otkrili zašto su izgubili bitku za broncu: 'Nakon svih muka, rada, priprema, treninga...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Mi smo željeli tu medalju svim srcem, najviše. Nakon svih muka, priprema, rada, treninga i pa i što smo prošli kroz ovaj turnir. Bili smo i s manjkom igrača prethodne tri utakmice'

3.7.2022.
17:21
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije uspjela doći do osme medalje na svjetskim prvenstvima. Grčka je u utakmici za broncu bila bolja i slavila je s 9:7.

"Mislim da se vidjela na samom početku nervoza. Možda čak i to da smo neiskusniji od njih, kao momčad. U prvoj četvrtini smo imali mislim 5 'zicera', razbranili smo njihovog vratara, ušli u neki njihov mlin bez potrebe. Stizali rezultat, ponovo došli do neke šanse, ali nismo ih iskoristili i zaslužena njihova pobjeda", rekao je Loren Fatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BARAKUDE NISU USPJELE /

Hrvatska poražena od Grčke u borbi za svjetsku broncu, dva puta su izveli nemoguće, a onda hrabro pali

Image
BARAKUDE NISU USPJELE /

Hrvatska poražena od Grčke u borbi za svjetsku broncu, dva puta su izveli nemoguće, a onda hrabro pali

'Nakon svih muka, priprema, treninga...'

Iznimno tvrda bila je prva četvrtina u kojoj su dominirala oba vratara, kao i obrane. Napadi su se silno mučili kako bi došli do pozicija za udarac, a nakon uvodnih osam minuta samo je jedna lopta završila u mreži. Za 1-0 Grka zabio je Kakaris.

"Mi smo željeli tu medalju svim srcem, najviše. Nakon svih muka, priprema, rada, treninga i pa i što smo prošli kroz ovaj turnir. Bili smo i s manjkom igrača prethodne tri utakmice. Međutim, sada nismo imali tu neku mirnoću napada početkom utakmice, pogotovo u prvoj četvrtini i što bi onda utakmicu odvelo u smjer koji mi hoćemo. Onda, kada ne zabiješ neke šanse, budeš kažnjen i primiš neke golove koje inače ne primaš. Nakon 4:0 se teško vraćati protiv takve momčadi, makar smo i tu imali neke šanse, kod 5:3 uvesti utakmicu u potpuni egal, ali nažalost nismo uspjeli", objasnio je Ivan Krapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odlučena, pak, dvije minute prije kraja kada je Genidounias zabio za 9-6. Grčka je time ponovila SP 2015. godine kada je također osvojila broncu.

"Razočarani smo svi. Loše smo ušli, tu uopće nema pitanja i onda se jako teško vraćati protiv Grčke. S minus 4… Nismo uspjeli na kraju i žao mi je, jako", poručio je Luka Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Previše smo toga promašili'

Dva pogotka za Hrvatsku je dao Bukić, a po jedan Fatović, Marinić Kragić, Harkov, Vrlić i Žuvela. Kod Grka najbolji je strijelac bio Kakaris s tri pogotka.

"Kada razbraniš golmana u početku, onda se nerijetko ovo dogodi. Tako smo mi sada proslavili Tzortzatosa iako on doista nije loš vratar. Previše smo toga promašili, bili smo prenervozni, ali ono što smo govorili prije Prvenstva. Moramo imati razumijevanja i strpljenja. Mi moramo izvući pouke, napraviti pomno analizu, vidjeti točno što smo i gdje griješili, ali ja vjerujem kako će pred hrvatskim vaterpolom biti još ovakvih prilika za medalju. I bit će bolje u Spaladium Areni, na Europskom prvenstvu", rekao je Marko Bijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike