BRAVO BARAKUDE /

Hrvatska furiozno krenula pa iskontrolirala dvoboj i upisala drugu pobjedu na OI

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tijek dvoboja Hrvatske i Rumunjske u trećem kolu olimpijskog turnira mogli ste pratiti na portalu Net.hr

1.8.2024.
16:46
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska - Rumunjska

11-8 (3-0, 3-3, 5-4, 0-1)

Hrvatski vaterpolisti u trećem kolu olimpijskog turnira bili su bolji od Rumunjske 11-8 te tako stigli do druge pobjede.

Image
NEMA DRAME /

Ivica Tucak za Net.hr: 'Izdržat će srce sve, mlad sam ja, samo da ostvarimo cilj na OI'

Image
NEMA DRAME /

Ivica Tucak za Net.hr: 'Izdržat će srce sve, mlad sam ja, samo da ostvarimo cilj na OI'

Odmah smo na početku sjajnom akcijom iskoristili igrača više, a strijelac prvog gola bio je Biljaka. Na novi gol čekali smo do 3. minute kada je izvana pogodio Žuvela. Prvu četvrtfinu zaključili smo golom Fatovića za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji su drugu četvrtinu otvorili kontrom u kojoj su izborili peterac, a njega je u gol pretvorio Georgescu za 3-1. Odmah smo odgovorili na drugog strani gdje Lončar vraća na plus tri. Prioteasa je sredinom četvrtine zabio i drugi gol Rumunja za 4-2. Potom smo dočekali i prvi naš gol, a da nismo imali igrača više, strijelac je bio Harkov za 5-2. Nakon toga smo primili još jedan gol, da bi u završnici četvrtine Joković vratio na plus tri (6-3).

Baš i na početku druge, i na početku treće smo primili gol, a za 6-4 strijelac je bio Colodrovschi. Povezali smo potom dva gola, preko Fatovića i Bukića prvi put otišli i na četiri gola prednosti. Potom se igralo gol na gol gdje su Hrvatsku na 10-6 odveli Marinić-Kragić i Joković. Dvije minute prije kraja te dionice igre prvi put smo imali i plus pet (11-6) kada pogađa Marinić-Kragić, no uspjeli su ubrzo potom Rumunji smanjili na minus četiri uoči posljednje četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj četvrtini razbranili su se golmani, pa smo vidjeli tek jedan gol, koji su zabili Rumunji.

Loren Fatović, Maro Joković i Jerko Marinić Kragić zabili su po dva gola za Hrvatsku, dok su Tudor-Andrei Folea i Andrei Tepalus postigli po dva gola za Rumunjsku.

Hrvatska će u 4. kolu za dva dana igrati protiv Grčke.

Grčka bolja od SAD-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dvoboju trećeg kola naše skupine vaterpolisti Grčke svladali su američku reprezentaciju s 13-11 (4-4, 3-2, 4-3, 2-2).

Talijani nakon raspucavanja bolji od Crne Gore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolisti Italije pobijedili su nakon raspucavanja peteraca Crnu Goru s 11-9 u drugom ogledu trećeg kola hrvatske skupine.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo