HRVAT OPET MOŽE BITI NA SAMOM VRHU SVJETSKOG SKIJANJA: / Zubčić oduševio skromnom izjavom, a evo kako kotira za prvo mjesto u ukupnom poretku

Image
Foto: Profimedia

Prvu pobjedu ostvario je u japanskoj Naebi prošle sezone.

7.12.2020.
16:30
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić po dobrome će pamtiti talijansko skijalište Santa Caterina. Nakon subotnje veleslalomske pobjede, danas je u istoj disciplini osvojio treće mjesto.

Zubčić se do petog postolja u karijeri probio nakon što je u prvoj vožnji zauzeo 21. mjesto. Međutim, fantastičnim drugim nastupom, nadoknadio je veliki zaostatak i na koncu zauzeo treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvoj vožnji napravio sam puno glupih grešaka i stigao sam na cilj 21. No, znao sam da je u drugoj vožnji sve moguće jer je zaostatak bio 1,25 sekundi, a u subotu sam pobijedio nadoknadivši 69 stotinki. U drugoj vožnji nisam imao što izgubiti, pa smo odučili da to odradim najbolje što mogu i da idemo sretni doma. I u drugoj vožnji sam slabo vozio u gornjem dijelu staze, ali srednji i donji dio sam odradio jako dobro i na kraju sam završio na trećem mjestu, rekao je nakon utrke Zubčić.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Croatia's Filip Zubcic checks his time after crossing the finish line of the second run of the 3rd Men's Giant Slalom event of the FIS Alpine Ski World Cup, in Santa Caterina di Valfurva, northern Italy, on December 7, 2020.,Image: 574249468, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Bilo je to peto Zubčićevo postolje u karijeri, sada ima dvije pobjede, dva druga i jedno treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mislio o tome. Mislio sam ako budem među prvih deset, bit će dobro. Krajnji plasman nije mi niti bio bitan. Znao sam da sam dobro odskijao drugi lauf, i što bude, bit će. Ovo su bila strašna tri dana, uzeo sam 160 bodova. Pokazao sam da nisam slučajno na postolju i idemo doma presretni", rekao je Zubčić pa zaključio:

""Odermattu je ovo treće postolje ove sezone u veleslalomu, a bit će i u konkurenciji za veliki kristalni globus, jer je jako dobar i u brzim disciplinama. Bit će borba, ali ja sam spreman za sve. Sada se idem doma odmoriti par dana, a onda ću možda i na Sljemenu trenirati. Pripremamo se za Alta Badiju (20. i 21. prosinca - veleslalom i slalom) i Madonnu di Campiglio (22. prosinca - slalom). Trebam još malo poboljšati slalom, trebaju mi još tri do četiri dobra treninga da i u slalomu budem u dobroj formi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SENZACIJA NAD SENZACIJAMA NAJBOLJEG HRVATSKOG SKIJAŠA: /

Zubčić s niskog 21. mjesta uspio završiti na postolju

Treći u ukupnom poretku

Prvu pobjedu ostvario je u japanskoj Naebi prošle sezone. Drugi je bio u siječnju ove godine u Adelbodenu, te dva mjeseca kasnije u Hinterstoderu, a sada je uslijedio produženi vikenda za pamćenje u Santa Caterini.

Pobjeda je pripala Švicarcu Odermattu koji je bio i najbrži i nakon prve vožnje s rezultatom 2:08.42, drugi je bio Amerikanac Tommy Ford sa 73 stotinke sekunde zaostatka, dok je Zubčić imao 75 stotinke sekunde minusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarcima je to prva pobjeda u veleslalomu nakon ožujka 2011. i slavlja Carla Janke u Kranjskoj Gori.

Utrka se prvotno trebala održati u nedjelju, ali je otkazana zbog velike količine novonapadalog snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vode Francuz Alexis Pinturault i Švicarac Odermatt sa po 240 bodova, dok je Zubčić treći sa 208 bodova.

U poretku veleslaloma u vodstvu je Odermatt sa 240 bodova, dok je Zubčić drugi sa 182 boda. Švicarac Loic Meillard je treći sa 145 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo