OGLASIO SE ŠTETNER NAKON STRAVIČNE NESREĆE / 'Nije vrijeme za senzacionalizam. Ovo je žalosni dokaz da je naš sport prekrasan, ali opasan. Istraga je u tijeku'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustraija

U subotu je stravična nesreća prekinula četverodnevni programa auto utrke na Grobniku

24.7.2022.
11:05
Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustraija
VOYO logo

Tragedija je prekinula prvi natjecateljski dan četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022., na Automotodromu Grobnik. Naime, pri kraju dnevnog programa, tijekom jednosatne utrke izdržljivosti Endurance, u jednom je trenutku došlo do izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta na kojem je bilo dvoje iskusnih sudaca, piše Novi list.

Image
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA /

Horor na Grobniku: Auto je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu. Iza su bila dvojica sudaca. Jedan je preminuo

Image
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA /

Horor na Grobniku: Auto je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu. Iza su bila dvojica sudaca. Jedan je preminuo

Brzom intervencijom dežurne liječničke ekipe i drugih interventnih službi jedna je muška osoba, sudac s težim ozljedama, odmah transportiran u sušački Hitni trakt, dok je druga ženska osoba, bez teže vidljivih ozljeda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevezena na daljnje kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je muškarac podlegao teško zadobivenim ozljedama, dok je, prema prvim i neslužbenim informacijama sutkinja prošla tek s neznatnim nagnječenjima.

'Žalosni dokaz'

Utrka je prekinuta te su nastavljeni izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do nezgode. U nedjelju se oglasio i predsjednik Hrvatskog automoto saveza Davorin Štetner. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSEL
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSEL

"Iz dubine svoje duše izražavam najiskreniju sućut obitelji i bližnjima tragično preminulog našeg vrijednog sportskog dužnosnika. Od prvog trenutka strašne nesreće bio sam obaviješten o situaciji te sam u kontaktu sa svim nadležnim tijelima.

Molim sve medije te brojne privatne osobe i ostale subjekte koji kontaktiraju mene i dužnosnike saveza da se suzdrže od ikakvih komentara do službenih objava saveza i Automotodroma Grobnik. Istraga je u tijeku, a savez i ja osobno priopćit ćemo javnosti detalje nakon prikupljanja svih potrebnih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije vrijeme za senzacionalizam, osobno sam molio da se ovakva situacija ne dogodi u mojemu mandatu, ali ovo je žalosni dokaz da je naš sport iako prekrasan i atraktivan zapravo i opasan sport. U kontaktu sam s najvišim tijelima FIA-e, Automotodroma Grobnik, Policije i nadležnih tijela te neću odgovarati na bilo kakve medijske upite do trenutka kada ćemo službeno izaći u javnost. Tužno vrijeme za savez i hrvatski sport", napisao je Štetner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike