NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA / Horor na Grobniku: Auto je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu. Iza su bila dvojica sudaca. Jedan je preminuo

Image
Foto: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Teško ozlijeđeni sudac je odmah transportiran u sušački Hitni trakt. Iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je podlegao teško zadobivenim ozljedama

23.7.2022.
23:49
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Tragedija je prekinula prvi natjecateljski dan četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022., na Automotodromu Grobnik. Naime, pri kraju dnevnog programa, tijekom jednosatne utrke izdržljivosti Endurance, u jednom je trenutku došlo do izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta na kojem je bilo dvoje iskunih sudaca, piše Novi list.

Sudac preminuo u bolnici, sutkinja prošla s nagnječenjima

Brzom intervencijom dežurne liječničke ekipe i drugih interventnih službi jedna je muška osoba, sudac s težim ozljedama, odmah transportiran u sušački Hitni trakt, dok je druga ženska osoba, bez teže vidljivih ozljeda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevežena na daljnje kontrole. Iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je muškarac podlegao teško zadobivenim ozljedama, dok je, prema prvim i neslužbenim informacijama sutkinja prošla tek s neznatnim nagnječenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka je prekinuta, nastavljaju se izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do nezgode, a tijekom večeri i kasno u noć svi će timovi biti obaviješteni oko nastavka utrke. Vjerojatno utrke u nedjelju neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo