BIZARNO PRAVILO POMOGLO ZUBČIĆU DA DOĐE DO SREBRA: / Mnogi su se skijaši zbog ovoga bunili, ali nekima je itekako koristilo

Hrvat je u polufinalu u prvoj vožnji zaostao znatno više od pola sekunde za Švicarcem Loicom Meillardom

16.2.2021.
16:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić, osvojio je impresivnu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u paralelnom veleslalomu. Ovo je bilo prvi put do sada da su se na ovom natjecanju dijelile medalje na Svjetskom prvenstvu, a Hrvat je na putu do finala izbacio trojicu protivnika.

Međutim, brojni su se skijaši bunili zbog formata ovog natjecanja. Jedna je staza, naime, bila brža od druge, odnosno crvena je bila pogodnija od plave, a postojalo je pravilo da se nakon prve vožnje ne može zaostajati više od pola sekunde. On koji su bili u drugoj utrci na crvenoj stazi često bi lako prolazili svoje suparnike jer bi nadoknadili taj zaostatak do pola sekunde.

Pravila, pravila

Jedan od skijaša koji su imali koristi od ovog pravila bio je i Zubčić. Hrvat je u polufinalu u prvoj vožnji zaostao znatno više od pola sekunde za Švicarcem Loicom Meillardom, ali je u drugoj utrci vozeći na crvenoj stazi nadoknadio i prošao s dvije stotinke prednosti. Da nije postojalo pravilo o pola sekunde zaostatka, morao bi ipak u borbu za broncu jer ukupno gledajući Zubčićev je protivni bio brži u obje vožnje.

U finalu je Zubčić u prvoj vožnji startao na crvenoj stazi, bio je u prednosti, no u središnjem dijelu staze je napravio pogrešku i na koncu je imao 0.23 sekunde zaostatka. Nažalost, u drugoj vožnji nije uspio nadoknaditi zaostatak i na koncu je bio drugi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali