Amerikanka poslala jasnu poruku konkurenciji!

Američka skijašica Lindsey Vonn na briljantan je način otvorila novu sezonu Svjetskog kupa. Lov na četvrti Veliki globus najavila je pobjedom u veleslalomu u austrijskom Söldenu.

22.10.2011.
16:08
VOYO logo

Za 27-godišnju Amerikanku to je 42. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, ali i premijerna u veleslalomu. Ušla je na taj način u ugledno društvo skijašica koje imaju pobjede u svih pet disciplina i najavila da ima ozbiljnu namjeru vratiti naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa koji joj je prošle sezone pobjegao za tri boda.

Vonn je u Söldenu bila četvrta nakon prve vožnje, ali je najbolje odrađenom drugom vožnjom skočila na najvišu stepenicu postolja s ukupnim vremenom 2:24.43. Bila je četiri stotinke brža od olimpijske pobjednice, Njemice Viktorije Rebensburg, odnosno 40 stotinki od trećeplasirane Austrijanke Elisabeth Görgl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prve je vožnje vodila Talijanka Federica Brignone, ali priliku da dođe do prve pobjede u karijeri je uprskala u nastavku odustajanjem. Aktualna vlasnica Velikog globusa, Njemica Maria Höfl-Riesch puno je griješila u drugoj vožnji i na kraju zauzela tek 24. mjesto s više od tri sekunde zaostatka za velikom suparnicom Vonn.

Jedina hrvatska predstavnica Sofija Novoselić prvu je vožnju okončala na 40. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Staza je bila dobra kao i vožnja na početku, no na strmini sam malo lošije skijala. Treba još treninga, ali sveukupno sam zadovoljna, skupljam iskustvo za daljnje utrke", rekla je Sofija.

Vezani članci:

arti-201110181136006 arti-201110180904006 arti-201110111157006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo