SPEKTAKL U PARIZU /

Još jedan veliki dan na Olimpijskim igrama: Hrvatska lovi dvije medalje, Pravdica ide po čudo

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U finalima će nastupiti dva hrvatska predstavnika, Jelena Vorobjeva i Filip Pravdica

6.8.2024.
7:13
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

 Jedanaestog dana natjecanja na XXXIII. Olimpijskim igrama u Parizu održat će se natjecanja u 19 sportova, u njih osam dijelit će se medalje, a hrvatski sportaši nastupit će u atletici, jedrenju i stolnom tenisu. U dvije discipline, skoku u dalj i jedrenju hrvatski predstavnici borit će se za medalju.

Image
NE SKRIVA ZADOVOLJSTVO /

Elkasević nakon bronce u Parizu: 'Treća medalja na Dan pobjede, Hrvati volim vas'

Image
NE SKRIVA ZADOVOLJSTVO /

Elkasević nakon bronce u Parizu: 'Treća medalja na Dan pobjede, Hrvati volim vas'

ATLETIKA - Filip Pravdica nastupit će u finalu skoka u dalj, u 20.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravdica je u nedjeljnim kvalifikacijama skočio 8,04 metra što je bio peti najbolji rezultat, a nastup u finalu koji je na programu u utorak izborilo je 12 najboljih. Pravdica, koji uživa u najboljoj sezoni u karijeri, do rezultata koji ga je odveo u finale Igara stigao je u drugoj seriji. Tada je savršeno procijenio dolazak na odskočnu dasku, samo 0,9 centimetara ga je dijelilo od prijestupa, a to je rezultiralo skokom dužim od osam metara i bilo je jasno kako će to biti dovoljno iako je kvalifikacijska norma bila određena na 8,15m. U prvom skoku Pravdica je ostvario dužinu od 7,68m, a u trećem 7,59m.

Najbolji u kvalifikacijama bio je aktualni olimpijski pobjednik te svjetski i europski prvak Grk Miltiadis Tentoglou koji je odmah u prvoj seriji preskočio normu skokom od 8,32m. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru Filipa Pravdice obilježile su ozljede, dva se puta morao podvrgnuti operaciji kuka, ali u 2024. je odličan. U svibnju je u Kranju postavio novi hrvatski rekord s respektabilnom duljinom od 8,35m, a na Europskom prvenstvu u Rimu bio je 16.

JEDRENJE - Martin Dolenc nastupit će u četiri plova klase kite, u 12.03 sati, a u plovu za odličja nastupit će Jelena Vorobjeva u 14.43 sati.

Vorobjeva, 36-godišnja Ruskinja koja je prije desetak godina došla trenirati u Split, a prije četiri godine dobila hrvatsko državljanstvo, odlično je, kao osma, odradila deveti plov kvalifikacija nakon kojeg je skočila na peto mjesto, samo osam bodova u ukupnom poretku od bronce.

Vorobjeva zna kako se boriti za olimpijsku medalju jer je 2012. godine, jedreći u ruskoj posadi, u Londonu zauzela četvrto mjesto u tadašnjoj klasi Elliot u dvobojskom jedrenju. U Tokiju je nastupila za Hrvatsku, ali je ostala 12. u poretku, nadomak plova za odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STOLNI TENIS - Dvoboj osmine finala momčadske konkurencije Hrvatska - Južna Koreja.

Naši Andrej Gaćina i Tomislav Pucar nastupit će protiv Koreanaca u osmini finala. Mečevi u Parizu počinju u 10 sati, a nastup hrvatskih predstavnika očekuje se oko 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike