UF, BOLJE JE ŠTO PRIJE ZABORAVITI / Vjerojatno najgori dan za hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama u Tokiju. Evo što im se sve dogodilo

Image
Foto: Profimedia

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska

2.8.2021.
18:00
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski sportaši su u ponedjeljak, 2. kolovoza, na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupili u pet sportova, atletici, vaterpolu, hrvanju, streljaštvu i kajaku.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska ostavši bez medalje nakon što je osvojila zlato u Londonu i Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini. Sandra je na OI u Londonu 2012. osvojila zlato sa 69.11 metara, četiri godine kasnije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju nažalost, bila četvrta sa 65.01.

Zlato je osvojia Amerikanka Valerie Allman koja je već u prvoj seriji bacila 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je broncu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m, a dodajmo kako je natjecanje obilježio pljusak zbog kojeg je finale prekinuto nakon druge serije na skoro sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskom disku imali smo još jednu predstavnicu, no Marija Tolj je ostala bez finala za svega četiri centimetara.

Image
TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO /

Znate li što bi se dogodilo da je Sandra uzela zlato? Perković je bila na korak od nestvarnog rekorda

Image
TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO /

Znate li što bi se dogodilo da je Sandra uzela zlato? Perković je bila na korak od nestvarnog rekorda

Starčević također ispao

Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša ostvario je svoj najbolji olimpijski plasman osvojivši peto mjesto u finalu gađanja malokalibarskom puškom, u disciplini trostav, dok je u svom debiju na OI Miran Maričić osvojio šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je osvojio Kinez Changhong Zhang s olimpijskim rekordom od 466.0 krugova, srebro je osvojio Rus Sergej Kamenskij sa 464.2, a broncu Srbin Milenko Sebić sa 448.2.

Hrvač Božo Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grćko-rimskim stilom u Tokiju od Iranca Mohamedalijem Geraeijem, iako je vodio sve do pet sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starčević je vodio s 5-3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu. Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o zadnjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje. Sudac je prvo pokazao da je Iranac pobijedio s 7-5, a nakon "challengea" iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5-5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on zadnji dobio bodove u meču.

Poraz vaterpolista

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu je posljednjeg, 5. kola skupine B olimpijskog turnira u Tokiju izgubila od Španjolske sa 4-8 (1-2, 0-1, 2-4, 1-1) te se tako u četvrtfinale plasirala kao drugoplasirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, a po jedan gol su dodali Marko Macan i Loren Fatović, dok je dva gola za Španjolsku postigao Alvaro Granados. Hrvatska će tako u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv aktualnog europskog prvaka Mađarske koja je završila na trećem mjestu u skupini A.

Hrvatska kajakašica na mirnim vodama Anamaria Govorčinović (24) nije se uspjela plasirati u polufinale utrke na 200 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorčinović je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela treće mjesto s vremenom 42.901 sekundi, pa je morala u četvrtfinale jer su izravan prolazak u polufinale izborile po dvije prvoplasirane iz kvalifikacije. Od Govorčinović su brže bile Dankinja Emma Aastrand Jorgensen sa 41.572 i Talijanka Francesca Genzo sa 423.198.

U četvrtfinalu je Govorčinović ponovno bila treća u svojoj skupini, ovaj put s vremenom 43.307, no polufinale su opet izborile po dvije najbrže iz svake skupine, a od naše predstavnice brže su bile Kanađanka Andreanne Langlois sa 41.728 i Kineskinja Qing Ma sa 42.321.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorčinović će u Tokiju još nastupiti i u utrci na 500 metara u srijedu.

Dodajmo kako plov za odličja za jedriličarske klase 49-er na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kojemu je trebala nastupiti i hrvatska posada Šime i Mihovil Fantela, odgođen je za utorak zbog nedostatka vjetra na regatnom polju u Enoshimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo