'Vitamini' ogorčeni / Novi rat Cibone i Cedevite zbog termina finalne serije!

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

'Vukovi' su ušli u završnicu doigravanja A1 Lige za prvaka te tražili da Cedevita ne bude s danom više odmora u prednosti, već da se igra onda kad je Cibona računala igrati - u nedjelju.

30.5.2014.
15:33
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Cibona je, pobijedivši Zadar, osigurala finale koji slijede protiv Cedevite.

Razumno bi bilo da se prva utakmica finala odigra za vikend jer se u četvrtak ujutro održala korespondencija između HKS-a, Cedevite i Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Cibona morala odigrati majstoricu polufinala sa Zadrom, utakmica bi se odigrala u nedjelju.

Međutim, Cedevita je polufinale igrala u ritmu 'utorak-subota' te prema neslužbenim informacijama imala za jamstvo da će finale početi u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Cibonom o tome nisu pregovarali, a onda su 'Vukovi' ušli u završnicu doigravanja A1 Lige za prvaka te tražili da Cedevita ne bude s danom više odmora u prednosti, već da se igra onda kad je Cibona računala igrati - u nedjelju.

Iz Cedevite su izvijestili da u nedjelju nemaju slobodnog termina u Domu sportova, a u Ciboni su izvijestili da su slobodno ustupiti Draženovu dvoranu za domaćinstvo, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita na to nije pristala te je HKS donio odluku da finale kreću u utorak u 20 sati.

"U ponedjeljak sam, prije drugih utakmica, nazvao povjerenika natjecanja Darka Kotaranina i pitao ga kad igramo ako oba polufinala završe 2-0. Rekao mi je u subotu u 20.30 i ja sam odmah rezervirao dvoranu", rekao je Krešo Novosel, direktor Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su me u četvrtak obavijestili da bi finale trebalo krenuti u nedjelju, neugodno sam se iznenadio. Pogotovo što su me obavijestili da je Dvojka u nedjelju zauzeta. Nakon toga nas je HKS obavijestio da igramo u utorak", dodao je Novosel za Sportske novosti naglasivši kako nisu razgovarali u Ciboninoj ponudi za domaćinstvo te bi 'Vukovi' tako bili domaćin praktički cijelu seriju.

Iz Košarkaškog kluba Cibona oglasili su se priopćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na netočne informacije objavljene u medijima koje je iznijela KK Cedevita oko zauzetosti dvorane 2 Doma sportova u nedjelju 2. lipnja, Košarkaškom klubu Cibona nepojmljiv je način na koji Cedevita želi podići tenzije uoči početka Završnice doigravanja PH te time uvući naš Klub u tematiku koja nije vezana za sport. Ističemo da Cibona nema nikakve veze sa svim dosadašnjim napisima oko termina prve finalne utakmice i jedini nam je cilj da pred početak finala košarkaškog prvenstva Hrvatske fokus bude isključivo na parketu što jedino smatramo važnim.

Potaknuti novinarskim upitima o objavljenim informacijama u vezi početka finalne serije Završnice doigravanja za prvaka Hrvatske, ovim putem želimo istaknuti da je Košarkaški klub Cibona djelovao u skladu s primljenim službenim nalogom Hrvatskog košarkaškog saveza od 22. svibnja po kojem je početak finalne serije u slučaju rezultata 2:0 ili 0:2 kod oba polufinalna para bio predviđen za subotu 31. svibnja ili za nedjelju 1. lipnja. S obzirom na činjenicu da je Cibona drugi polufinalni susret igrala u gostima u Zadru u večernjem terminu u 20:30 sati te je eventualna treća utakmica polufinalne serije bila predviđena za nedjelju, logika nalaže da, radi jednakih uvjeta prije najvažnijih utakmica sezone, finalna serija započne u nedjelju. Bez obzira na navedeno, Cibona je bila spremna u dogovoru s HKS-om i drugim finalistom Cedevitom, razmotriti sve moguće opcije.

Budući da smo jučer primili službeni nalog s terminima odigravanja utakmica Završnice doigravanja, preostaje nam da se u skladu s tim pripremamo za prvu utakmicu koja je na rasporedu 3. lipnja u Domu sportova.

S poštovanjem,

Košarkaški klub Cibona"

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo