Zvone Boban objasnio Talijanima zašto nikad nisu dobili Hrvatsku

14.11.2014.
11:12
VOYO logo

U uvodu razgovora se Boban prisjetio 16. studenog 1994. godine kada je Hrvatska usred Palerma šokirala Italiju (2:1) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Engleskoj.

"Nije nas vodio izbornik Miroslav Blažević, ali ni s Tomislavom Ivićem na klupi nismo bili nimalo inferiorni. Vi ste tada bili svjetski doprvaci, ali pomalo umorni i ispražnjeni. Karakter i motivacija se uvijek pokazuje protiv najjačih. Ivić je imao neke čudne zamisli, poput Šukera na lijevoj strani, ali mi smo radili po svom. Kao i uvijek", istaknuo je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/1kDXf00x2Eo

Talijane itekako muči što Hrvatsku nisu pobijedili nijednom u šest pokušaja otkad je naša zemlja samostalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Italije se svi žele dokazati, a nama nikad nije nedostajalo talenta i fizičkih sposobnosti. Zato su naše međusobne utakmice uvijek izjednačene i intenzivne, a takva će biti i ova koja slijedi. Taktički je talijanski nogomet danas dekadentan, ali strast za nogometom je i dalje ista zbog kulture života i razmišljanja o igri. Još uvijek učite svijet, talijansko nogometno znanje prisutno posvuda", rekao je Boban, a novinara je najviše zagolicao dio o dekadenciji, pa ja zatražio dodatno pojašnjenje.

"Ne sviđa mi se sustav 3-5-2. Opasno je ostavljati previše prostora, a na visokoj razini si u problemima ako se nisko braniš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/MyVLvlqNsXs

Za kraj je nekadašnji veznjak Milana iznio još malo svojih razmišljanja o današnjem talijanskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali ste Riveru, Baggia, Maldinija, Baresija... Vi ste nacija supertalenata. Ali, činjenica je da ste pomalo izdali umjetnost i razvoj talenta nauštrb taktičkih koncepata. Nedostaje vam individualnog rada u nogometnim akademijama i talenti ne razvijaju svoj potencijal u formativnim godinama. Previše se ignorira igra 'jedan na jedan' u oba smjera. To postaje ozbiljno jer je na taj način teško stvoriti novog Tottija ili Del Piera i zato je prošlo 15 godina između Pirla i Verrattija. Morate stvarati igrače, a ne rezultat, barem u nogometnim školama."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo