ronaldov nasljednik? / Zlatna lopta sve je bliže: Modrić pomeo konkurenciju u AS-ovoj anketi o nogometašu godine

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Za čitatelje španjolskog AS-a nema dvojbe - Modrić je u ovom trenutku uvjerljivo najbolji nogometaš svijeta

26.7.2018.
16:59
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Ugledni španjolski sportski dnevnik AS objavio je anketu u kojoj pita svoje čitatelje tko je po njima nogometaš godine, a kapetan VatrenihLuka Modrić još jednom je pomeo konkurenciju. 

Nakon što je FIFA objavila službeni popis kandidata za nagradu 'The Best' AS je u svojoj anketi čitatelje pitao što misle tko bi istu trebao osvojiti. Za njih nikakve dileme nije bilo i Modrić je dobio 14.227 glasova, odnosno 46% od ukupnog broja glasova (30.413).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu sa skoro 10.000 glasova manje našao se Cristiano Ronaldo (5.350 glasova, 17.59%), a na trećem Lionel Messi (4.384 glasa, 14.41%). Iza njih poredali su se Antoine Griezmann (3.894, 12.8%), Raphael Varane (3.65%), Kylian Mbappe (2.83%), Mohamed Salah (0.8%), Eden Hazard (0.74%), Kevin De Bruyne (0.29%), te Harry Kane (0.11%).

U FIFA-inom izboru za najboljeg će glasovati kapetani nacionalnih vrsta, izbornici, navijači, te novinari, a pobjednik će biti svečano objavljen u Londonu 24. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim medijima sve su češća i zazivanja da Modrić osvoji ultimativnu nagradu koja se na kraju godine dodjeljuje najboljem - Zlatnu loptu ili izvorno Ballon d'or, koju dodjeljuje France Football. Nastave li se našem kapetanu ovakva priznanja redati i pokaže li u sljedećoj sezoni ponovno izvanrednu formu, u što ne sumnjamo, Modrić bi mogao prekinuti vladavinu Messija i Ronalda u kontekstu te nagrade, vladavinu koja traje već punih 11 godina. Posljednja godina u kojoj nagradu nije osvojio jedan od ove dvojice nogometaša bila je 2007., kada je Zlatna lopta dodijeljena sada umirovljenom Brazilcu Kaki

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo