ZLATKO DALIĆ SE NAKON UTAKMICE OBRAČUNAO S KRITIČARIMA I ZLIM JEZICIMA: / Izbornik nije htio šutjeti

Image
Foto: AFP

'Čestitke našim igračima na trci, na htjenju, na svemu. Ponovno smo sami sebi kidali živce, ali ovako je nekako slađe'

7.7.2018.
23:41
AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u četvrtfinalu u Sočiju boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila Rusiju. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, nakon 120 minuta 2-2, da bi u raspucavanju s bijele točke Hrvatska bila uspješnija sa 4-3.

VATRENI NAPOKON IDU U MOSKVU: ‘Ovo je strašna stvar, ali moramo se boriti do kraja za sve’

Nakon dramatične utakmice i povijesne pobjede vrijedne polufinala u Moskvi, izbornik Zlatko Dalić je porazgovarao s komentatorom HRT-a Dragom Ćosićem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitke našim igračima na trci, na htjenju, na svemu. Ponovno smo sami sebi kidali živce, ali ovako je nekako slađe. Moj plan je bio da krenemo s više napadača, ali to nije išlo. Puno smo preskakali igru. U drugom poluvremenu sam reagirao, promijenio i onda smo dominirali. No, hajmo sve to zaboraviti. U polufinalu smo, to je najbitnije", kazao je izbornik Zlatko Dalić i dodao:

"Trebamo ovo proslaviti i onda zaboraviti. Idemo dalje, nikad ne smijemo gubiti nadu, bilo je teških trenutaka. Čovjek se otvori, počne i plakati, emocije su to. Hvala svima, mogu biti presretan. Hrvatska je u polufinalu. Gledao sam sva četiri penala s dečkima, ali onda sam sjeo na klupu, tako je bilo i protiv Danske. Ponovili smo to i bilo je sretno", izjavio je Dalić, pa se nakon toga osvrnuo na zle jezike i kritičare:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DVOJICA HRVATA U IDEALNOJ MOMČADI ČETVRTFINALA: Mandžukić uz bok igrača koji postaje veliki kandidat za Ballon D’or – Net.hr

"Valjda će šefovi oprostiti onima koji zbog slavlja sutra neće doći na posao. Imamo sad polufinale i finale, ili utakmicu za treće mjesto. Ma idemo dalje, slijedi nam ono najljepše. Nisam sanjao da ćemo do kraja biti na SP-u. Pokazali smo onima koji su pisali protiv nas i pojedinim komentatorima koji su govorili, tim pametnjakovićima koji su govorili i pisali protiv, svašta se nakon američke turneje pisalo o nama, o meni. No, mi smo sad pokazali tko smo i što smo. Ne mislimo stati, guramo i dalje. Neće biti lako. Nisam ja dečke naučio igrati, sve je to njihova zasluga", zaključio je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo