RIJEČ IZBORNIKA / Dalić uoči Rusije: 'Modrića ne može zamijeniti jedan igrač, moramo se naviknuti bez njega jer neće vječno igrati za Hrvatsku'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Konferenciju za medije Zlatka Dalića uoči utakmice Rusija - Hrvatska pratite uživo od 15 sati na portalu Net.hr

30.8.2021.
14:57
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom tri su sudbonosne utakmice u ovom kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Prva je na rasporedu utakmica protiv Rusije u gostima, koju ćemo morati odraditi bez kapetana Luke Modrića. Naravno, povratak u Rusiju poseban je za ovu našu generaciju jer je Hrvatska tamo ostvarila najveći nogometni uspjeh u svojoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stojim iza ovog popisa, ja sam izabrao ove igrače. Ne bih sad o imenima, nitko nije prekrižen. Možemo ostvariti dobar rezultat usprkos izostancima Modrića i Budimira. Vratili smo se nakon tri godine u Moskvu. Lijepo se svega prisjetiti što se tu događalo, ali fokusirani smo samo na utakmicu", rekao je izbornik u uvodu konferencije za medije pa se osvrnuo na izostanak Luke Modrića i Ante Budimira.

Image
IZBORNIK O ODLUCI KOJA JE ZAČUDILA MNOGE /

Dalić poslao poruku Rebiću i 'otpisanima': 'Ako se to dogodi možda ih opet pozovem'

Image
IZBORNIK O ODLUCI KOJA JE ZAČUDILA MNOGE /

Dalić poslao poruku Rebiću i 'otpisanima': 'Ako se to dogodi možda ih opet pozovem'

Imamo Čolaka, Kramarića i Livaju u napadu

"Modrića ne možemo zamijeniti samo jednim igračem. Stariji igrači morat će zamijeniti Luku. Lovren, Brozović, Perišić će morati uskočiti. Neće biti lako, ali morat ćemo se privikavati da Luke nema jer neće on zauvijek igrati za Hrvatsku. Ipak, nećemo puno mijenjati način igre. U napadu imamo Čolaka, Kramarića i Livaju koji mogu igrati špicu i u njima ćemo tražiti rješenje. Večeras ćemo vidjeti u kakvom su stanju igrači, neki su umorni jer su igrali jučer. Ne mogu kalkulirati. Jedna će postava igrati protiv Rusije, jedna protiv Slovačke i jedna protiv Slovenije.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je izbornik i o ruskoj reprezentaciji.

"Rusija igra drugačije nego prije tri godine na SP-u. Više ne baziraju igru na Dzjubi, nego igraju 4-3-3. U napadu će im biti Smolov koji će im omogućiti da drugačije igraju nego prije. Ćorluka, Pletikosa i Olić znaju puno o njima i neće nas moći puno iznenaditi", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić završava transfer

Na kraju se osvrnuo i na transfere, a glavni je u toj priči onaj Nikole Vlašića u West Ham, koji je Dalić zapravo potvrdio.

"Mislim da je on zavrijedio i veći klub od West Hama. Nikola zna što je najbolje za njega. Od njega možemo očekivati velike stvari i da za koju godinu napravi i još veći transfer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brine me jer su igrači glavama u transferima i ne mogu biti skroz fokusirani na igru. Evo Nikola je završio transfer, na putu je iz Londona u Moskvu. Moramo biti maksimalno koncentrirani, inzistirat ću na tome večeras. Znam da im je to važno, to su njihovi životi i karijere, ali moram inzistirati", rekao je izbornik.

Brojni izvjesni izostanci

Izbornika muče brojni izostanci. Luka Modrić neće igrati za Hrvatsku u utakmicama protiv Rusije 1. rujna i Slovačke 4. rujna, a možda i duže. Razlog je ozljeda aduktora zbog koje je hrvatski kapetan propustio prošlotjedni ligaški susret svog Reala protiv Levantea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić uključio je pretpoziv Lovri Majeru, ali i naglasio:

"Falit će nam Luka jako puno, kapetan je ekipe, znate koliko on nama znači i koliko nam je koristan za ekipu. Morat ćemo bez njega, ali i prihvatiti činjenicu da će Luka izostati neke utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je doznao da neće moći računati niti na Antu Budimira.

"Napadač hrvatske reprezentacije i Osasune, Ante Budimir, neće se priključiti svjetskim doprvacima u Moskvi te će propustiti barem utakmicu protiv Rusije", objavljeno je na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo