HOĆEMO LI U RUSIJI GLEDATI NOVU HRVATSKU? / Dalić je već nakon Eura najavio promjene, pogledajte kako bi Vatreni mogli izgledati u Moksvi

Image
Foto: Profimedia

Najavio je ranije da bi mogao promijeniti formaciju

30.8.2021.
13:55
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija okuplja se prvi put nakon nastupa na Europskom prvenstvu. Već 1. rujna u Moskvi, na stadionu Lužnjiki protiv domaćina Rusije odigrat će utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za SP 2022. u skupini H.

Tri dana poslije gostovanja u Moskvi Vatrene će u Bratislavi ugostiti Slovačka, a 7. rujna na Poljud dolazi reprezentacija Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nam je, objektivno, najteži dio rasporeda, a početak sezone nikada nije idealan trenutak za reprezentaciju jer su igrači iz različitih liga na drugačijim razinama natjecateljske spremnosti. No, okolnosti su svima slične, a na nama je da pokažemo kvalitetu, angažman i zajedništvo vrijedno prvog mjesta u skupini - samo tako možemo ostvariti svoj cilj, a to je plasman u Katar", izjavio je Zlatko Dalić povodom objave popisa.

Kako do Katara?

Iz svake od deset kvalifikacijskih skupina samo će prvoplasirana reprezentacija izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, a drugoplasirani će morati u doigravanje. Nakon tri kola Hrvatska i Rusija imaju po šest bodova, Slovačka ih je sakupila pet, a Cipar četiri. Slovenija ima tri boda zahvaljujući pobjedi nad Hrvatskom u Ljubljani, a na začelju je Malta s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da smo svi dobro napunili baterije nakon Eura te nam je želja da s jednom novom energijom i snažnom ambicijom kvalitetno odradimo jesenski dio kvalifikacija. Ispred nas je sedam utakmica, na stolu je 21 bod, a nama će trebati još 14-15 bodova da bismo osvojili prvo mjesto. Naravno, želja nam je u rujnu primaknuti se tom cilju i uzeti što više bodova", izjavio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova lica

Na popisu je nekoliko novih lica. Uz Sosu i Livaju, pozive su dobili veznjak moskovskog Dinama Nikola Moro, napadač švedskog Malmoa Antonio Mirko Čolak te Lovro Majer. Zbog problema s ozljedama otpali su Luka Modrić i Ante Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova akcija pokazat će nam hoće li se izbornik odlučiti na promjene. Najavio ih je po ispadanju s Eura te je spomenuo mogućnost da zaigra s trojicom u zadnjoj liniji, što je napravio u jednom trenutku protiv Španjolske.

Mogući sastav Vatrenih: Livaković - Vida, Lovren, Gvardiol - Juranović, Brozović, Kovačić, Vlašić, Perišić - Čolak (Livaja), Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo