ZLATAN SE ŽELI VRATITI U REPREZENTACIJU, NO...: / Riječi švedskog izbornika za Ibrahimovića bi mogle biti poput hladnog tuša

Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

Ibrahimović je za Švedsku nastupao od 2001. do 2016. godine

15.3.2018.
16:31
AFP, MIGUEL MEDINA
VOYO logo

"Ne razmišljam o reprezentaciji, ni o Svjetskom prvenstvu. Želim se samo što prije vratiti u punu formu nakon ozljede. Moje poglavlje u reprezentaciji je završeno, možda samo mogao napraviti više, možda manje, ali moje je vrijeme došlo kraju. U svakom slučaju, bilo bi lijepo da se Švedska plasira na SP", govorio je Zlatan Ibrahimović u studenom prošle godine.

Švedska se, poznato je, plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, a Ibrahimović, očito, promijenio mišljenje o povlačenju kojeg je donio nakon ispadanja reprezentacije s Europskog prvenstva prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibro mi natrag

"Jako mi nedostaje reprezentacija i teško mi je gledati suigrače kako se bore na terenu. Moram se prvo oporaviti i doći u formu. Ne pada mi na pamet igrati nespreman, tako da odluka o Rusiji može još pričekati", odgovorio je prije dva tjedna na upit je li igranje za izabranu vrstu zauvijek prekržio.

Ipak, unatoč rekordnim ostvarenjima od 116 nastupa za Švedsku i 62 pogotka u njima, čini se da Ibrahimoviću vrata baš i nisu širom otvorena. Barem se takvo što može zaključiti iz riječi izbornika Jannea Anderssona koji na tu temu, prenosi expressen.se, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andersson djeluje hladno

"Ne utječe to previše na mene. Odlična je vijest da nam se igrači žele priključiti, ali ja baš i ne prati napisano niti glasine. Poštujem odluku koju je donio i više o tome nisam razmišljao. Za mene je situacija jednaka kakva je i bila. I isto vrijedi i za Pontusa Wernblooma. Ako su promijenili mišljenje slobodni su pristupiti mi i razgovarati sa mnom."

Ozljedama protkana aktualna sezone za Ibrahimovića je daleko od idealne. Za momčad Manchester Uniteda nastupio je u tek sedam utakmica ove sezone i samo 187 minuta je proveo na travnjaku. Postigao je jedan gol, drugoligašu Bristol Cityju pri ispadanju iz Engleskog liga kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo